USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÇOCUKLARINIZI MÜFTÜLÜĞE TESLİM EDİN

ÇOCUKLARINIZI MÜFTÜLÜĞE TESLİM EDİN

ÇOCUKLARINIZI MÜFTÜLÜĞE TESLİM EDİN
25-06-2019 07:46
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların kapanmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Yaz Kur´an Kursları, ?Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur´an Olsun? temasıyla başladı.

Bu kapsamda İl Müftülüğü tarafından Yaz Kur´an Kursları açılış programı düzenlendi. İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Merkezi´nde düzenlenen programa Vali Salih Ayhan da katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, ?Diyanet İşleri Başkanlığı devletimizin temel kurumlarından biridir. Genel Kurmay Başkanlığı ile birlikte Atatürk tarafından kurulmuş müesseselerin ikincisidir. Dolayısıyla da devletimizin bize vermiş olduğu yetkiyle her zaman her an denetime tabi olmak üzere bize verilen görevi gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz? dedi.

Yapılan etkinlikler hakkında bilgi veren Müftü Akkuş, ?Sadece Kur´an öğretmek değil, onun yanından birçok etkinlikler yapıyoruz. Bizim meselemiz gençlerimizin vatanını devletini sevmesi, bayrağını ezanını sevmesi milli manevi değerlerle mukaddes değerlerine sahip çıkması ve bunu sağlamak için gerekli eğitimle donanmaları? diye konuştu.

?ÇOCUKLARIMIZI EMİN

ELLERE TESLİM EDECEĞİZ?

Sonrasında konuşan Vali Salih Ayhan ise ?Çocuklar evlerimizin bereketi, gönüllerimizin neşesi. İnşallah onları hep birlikte güzel bir şekilde hazırlayarak geleceğe emin ellere teslim edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatı olan İl Müftülüğümüz çalışmalarını devam ettirecek. Ben hep söylüyorum. Sadece rutin kamu hizmetleri değil zamanın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde donanımlı bir şekilde kurumsal kapasitemizi ve enerjimizi artırarak ilimizde güzel hizmetler yapacağız? dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın ülkemizdeki en önemli kurumlarından birisi olduğunu belirten Vali Ayhan, ?Özellikle Cumhurbaşkanlığımıza direkt bağlanması da kuruma verilen önemi daha da artırmaktadır. Neden önemli? Bildiğiniz malum yapı FETÖ bu alandaki boşluğu çok iyi değerlendirdi. Kurumlar kabuğuna çekildi, alan hâkimiyetini bıraktı. Ve o alandaki boşluğu doldurarak çocuklarımızı sahte maske ile içlerine çekti. Adeta robot gibi yetiştirdi, daha sonra da 15 Temmuz faciası yaşadık. Bunun temel sebeplerini iyi okumamız lazım. Kurumlarımızın sahada olmaması tamamen rutin kamu hizmetleriyle yetinilmeye çalışılmasını temel sebep olarak görmekteyim. Bunu iyi okumamız lazım. Dolayısıyla özellikle yaz dönemlerini bütün kurumlarımızın iyi değerlendirmesi lazım. 3 ay az bir zaman dilimi değil. Bu da sadece Müftülüğümüz değil, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi tüm kurumlarımızın yaz dönemini daha aktif bir şekilde geçirmeleri gerekiyor? diye konuştu.

?CAMİ DENİLİNCE BAZI

DAMARLAR DEPREŞİYOR?

Camilerdeki sadece 5 vakit namazın eda edildiği, namaz saatinde açılıp daha sonra kapatılan bir yer olduğu anlayışının değiştiğini belirten Vali Salih Ayhan, ?Camiler çocukların sesleriyle neşelendiği, mahallelerin manevi anlamda beslendiği bir merkez haline geldi? dedi.

Cami ile ilgili kendisini üzen bir hadisenin olduğunu ifade eden Vali Ayhan, şöyle devam etti:

?Cami yapılması lazım, camiye ihtiyaç var denildiği zaman bir anda böyle bazı damarlar depreşiyor. İhtiyaç var mı diye. Tabi ki ihtiyaç var. Bu toplum sadece maddi bir anlayışın yer aldığı bir toplum değil. Bu toplumun manevi damarlarının beslenmesi lazım. Şimdi merkezde bir cami yapılacak. Cami hem bir mahallenin özüdür. Hem İslam beldesi olmanın gerekliliğidir. O minarenin olması, Cenabı Allah´ın birliğini, dirliğini ilan etmektir. Dolayısıyla böyle bakan böyle anlatan, anlatmaya çalışan ve yazanları kınıyorum. İnşallah Sivas merkezde Sivas´ın ortasında, bütün Sivaslıların da katkısıyla güzel bir cami yapacağız ve o cami de inşallah çocuklarımızla neşelenecek. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Cami bu milletin parasıyla, zekâtıyla, fitresiyle hayırlarıyla yapılacaktır. İnşallah Sivas´a Cumhuriyet döneminin son dönemin en güzel camilerinden birini hep birlikte inşa edeceğiz. Bu yaz da bunun temelini atacağız.?

?HİÇBİR KAYGINIZ OLMASIN?

Sivas´ın bir medreseler şehri olduğuna vurgu yapan Vali Ayhan, camilerin de manevi ilimlerin merkezi konumunda olduğunu belirtti. Dinin temel bilgilerinin küçük yaşlarda öğrenildiğini kaydeden Vali Ayhan, şunları kaydetti:

?Yaz dönemlerinde daha aktif olmakla beraber hayata hazırlamamız lazım. Dinin temel bilgileri küçük yaşta öğrenilir. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum: Çocuklarımızı devletin en önemli kurumu olan Müftülüğe teslim edin. Hiçbir kaygınız olmasın. Çocuklarımızı tabletten, televizyon ve cep telefonundan biraz uzaklaştıralım. Çocuklarımızın masum dünyalarını milli ve manevi değerlerimizle inşallah bezendirelim. Çocukların gönlüne dokunurken de ülkesini seven, milletini seven, değerlerini bilen ve geleceğine de güzel bir şekilde bakan bir nesil yetiştirilmesini hep beraber sağlamış olacağız.?

?CAMİLERE HAYAT VERİN?

Çocuklara seslenen Vali Salih Ayhan, ?Camilerden uzak durmayın. Camilere hayat verin. İmamlarımıza da şunu söylemek istiyorum; Çocuklarımızı ürküterek değil, korkutarak değil camileri sevmelerini sağlayacak enstrümanlarla yaklaşın. Eğlenmelerine müsaade edin, futbol oynamalarına müsaade edin, yüzme kurslarına götürün, piknik yapın, güzel yarışmalar yapın ve çocuklarımızı camilerde tutabilecek eğlenerek öğrenmelerini sağlayabilecek çalışmalar yapın? diye konuştu.

İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Kur´an Kurslarında değerler eğitimi, okul öncesi eğitim, Kur´an harflerini tanıma, dini eğitim, Sosyal kültürel geziler, aile katılımlı dersler, sanat etkinlikleri, drama ve birçok aktivite yapılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü