USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

?ÇÖZÜM BEKLEYEN ÇOK SORUN VAR?

?ÇÖZÜM BEKLEYEN ÇOK SORUN VAR?

?ÇÖZÜM BEKLEYEN ÇOK SORUN VAR?
06-02-2018 07:33
Google News

Nurettin ÇUKURYURT

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç, eğitim öğretim döneminin ikinci yarısının başlaması nedeniyle yaptığı değerlendirmede ??Yapılması gereken çok iş, çözüme kavuşmayı bekleyen onlarca sorun var, devlet büyüklerimizin gerekli tedbirleri alacağı inancını taşıyorum?dedi.

Sendika yönetimi olarak, eğitim döneminin ikinci yarısının ilk gününde, yeni açılan Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu´na giden Eğitim Bir-Sen´in başkanı Karakoç, bir süreden beri Gazipaşa Ortaokulu´nda eğitim gören öğrencilerin yeni eğitim yuvasına kavuşmasının sevincini paylaştıklarını belirterek ?Güzel bir eğitim ortamı kazandırıldığı için başta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere Milletvekillerimize, Valimiz Davut Gül´e, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy´ a ve Okul Müdürü Hulusi Sayıcı´ya ve Okul Aile Birliği Başkanı Bülent Korkmaz´a çok teşekkür ediyorum?dedi.

?GÜÇ VE KUDRETTİR?

Ülkemizin geçtiği kritik bir dönemde bile yeni eğitim binaları yapılmasının devletin gücünü ve kudretini gösterdiğine vurgu yapan Başkan Karakoç, Afrin operasyonuna sonuna kadar destek verdiklerini ifade ederek ?İnşallah hep birlikte terör örgütlerine hak ettikleri cezayı vereceğiz. Bizler de bu ülkenin bir neferi olarak her türlü göreve hazırız?dedi.

?SORUNUMUZ ÇOK?

Eğitim döneminin ilk yarısına Alan değişikliği taleplerinin karşılanmaması, öğretmen performans değerlendirmesi pilot uygulamasının oluşturduğu tedirginlik, yer değişikliği sürecinde yaşanan sorunlar, öğretmene karşı giderek artan şiddet gibi olumsuzlukların damga vurduğunu söyleyen Başkan Karakoç,  ?Öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, yabancı dil pilot uygulaması, rehberlik hizmetlerinin hizmetin özüne uygun kurgulanamaması, teftiş sistemindeki dönüşümün tamamlanamaması gibi rehberlik ayağının ihmal edilmesi, ortaöğretime geçişte yeni sürecin soru işaretleri içermesini kapsayan birçok konuda beklentilerimizi karşılayacak adımlar hâlâ atılmış değildir. Özetle, bir an önce yapılması gereken çok iş, çözüme kavuşturulmayı bekleyen onlarca sorunumuz var.  bulunmaktadır. Devlet büyüklerimizin gerekli tedbirleri alacağı inancını taşıyorum. İkinci dönem eğitim camiasına hayırlı olsun?dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü