USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhuriyet Hedefleri İçin Çalışıyoruz

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Cumhuriyet’in 101’inci yıl dönüm dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’nin milli hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını ifade ederek, “Milli hedeflerimize, bilim ve teknolojinin ışığında ulaşacağımız inancıyla, gençlerimizi bu yolda en iyi şekilde yetiştirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Hedefleri İçin Çalışıyoruz
28-10-2024 11:31
SİVAS
Google News

HABER MERKEZİ/

SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Cumhuriyet’in 101’inci yıl dönüm dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Kul, Cumhuriyetin 101. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade ederek, “Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük zaferidir. Bu zafer, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, ortak değerler etrafında kenetlenerek ulaştığı bir başarıdır. Bugün bizlere düşen en önemli görev, bu değerleri daha da ileri taşıyarak, Cumhuriyetimizin aydınlık yarınlarını inşa etmektir.” dedi.

 Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkıda bulunma hedefiyle, savunma sanayii başta olmak üzere stratejik alanlarda çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, "Bilimsel araştırmalarımız ve nitelikli eğitim programlarımızla, ülkemizin milli hedeflerine katkı sağlamak ve Cumhuriyetimizin temellerini daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda, gençlerimize çağın gerektirdiği donanımları kazandırarak, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki liderliğini pekiştirmek en büyük sorumluluğumuzdur. Cumhuriyetimizin bize emanet ettiği bu değerlerle, savunma sanayiinde milli ve yerli teknolojilerin geliştirilmesi, bağımsız ve güçlü bir Türkiye için büyük bir önem taşımaktadır. Üniversitemiz, bu misyon doğrultusunda, ülkemizi uluslararası arenada daha güçlü ve bağımsız kılacak projeleri hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor. Milli hedeflerimize, bilim ve teknolojinin ışığında ulaşacağımız inancıyla, gençlerimizi bu yolda en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin 101. yılını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” diye konuştu.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
28.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü