USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CUMHURİYETİMİZ 95 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 95 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 95 YAŞINDA
29-10-2018 07:59
Google News

Atatürk Anıtı´na dün çelenk sunumu ile başlayacak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak AKM´de Cumhuriyet Konseri verilecek, akşamda Hilton Oteli´nde resepsiyon yapılacak.

Erhan CEYLAN/

Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün TBMM´de ilanıyla kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin 95´nci kuruluş yıl dönümü bugün ilimizde coşkuyla kutlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kuruluşunun ardından Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk Cumhurbaşkanı olmuştu. Atatürk, 29 Ekim 1933 tarihindeki 10. Yıl nutkunda ise bugünü en büyük bayram olarak nitelendirmişti.

VALİ GÜL, TEBRİKLERİ KABUL EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesiyle Gaziantep Valiliği´ne atanan Vali Davut Gül, bugün ilimizde son kez Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacak ve tebriklerini kabul edecek.

Kabulün ardından kutlamalar kapsamında saat 11.00´da Kongre Müze bahçesinde protokol üyelerinin katılımı ile tören programı gerçekleştirilecek, Atatürk anıtına çelenk sunulacak. Cumhuriyet´in 95. Yıl kutlamaları, Şemsi Sivasî İl Halk Kütüphanesi Galerisi´nde saat 12.30´da Cumhuriyet ve Atatürk Resim ve Fotoğraf Sergisi açılışının ardından saat 20.00´da Hilton Otel´de düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu ile son bulacak.

29 EKİM´İ KUTLADILAR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Vali Davut Gül mesaj yayımladı. Vali Gül, yayınladığı mesajında, "Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. " dedi.

Cumhuriyetin ilanına giden yolu, Sivas Kongresiyle açan ve 108 gün boyunca milli iradeyi hâkim kılmak için milli mücadele merkezi olan Sivas´ın, bağımsızlık destanının en önemli sayfalarını yazdığını söyleyen Vali Davut Gül şöyle devam etti;  ?Milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetimizin 95. yılında görev yapmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Kenti Sivas´ımızda bir Cumhuriyet Bayramını sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu, coşkusunu ve heyecanını yaşıyorum. Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. Bugün baktığımızda özellikle son yıllarda büyük bir gelişme ve kalkınma ivmesi yakalayan Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın saygın ve güçlü ülkelerinden birisi olmuştur. Ülkemiz de her alanda büyük bir dönüşüm yaşanmakta yerli ve milli kaynaklarımızın daha etkin kullanılmasıyla birlikte Cumhuriyetimiz, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün işaret ettiği ?Muasır Medeniyetler Seviyesi? ne yükselmiştir. Yapılan yatırım ve hizmetlerle Anadolu´nun her köşesinde yaşanan kalkınma hamlesi, Sivas´ta da kendisini göstermiş, eğitim, sağlık, ulaşım ve sanayi gibi birçok alanda hak ettiği üst seviyelere ulaşmıştır. Buradan aldığı güçle ilimiz, 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bir daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.?

CUMHURİYETİMİZİN 95.YILI KUTLU OLSUN

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95inci yıl dönümünü kutlamanın onuru ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Köksal, ?Bugün ülkemizin,  Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95´inci yılını gururla  kutluyoruz. Bu tarihte Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyeti bizlere armağan etmiştir. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Tarihi her daim zaferlerle dolu olan aziz milletimizin istiklal mücadelesinin bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Aziz milletimizin büyük bir fedakarlık ve özveri ile verdiği mücadele sonunda egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur.  Esnaf ve sanatkarlar olarak´ ta güçlü bir gelecek için birlik ve beraberlik içerisinde daha da çok çalışarak, üreterek ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin öncüsü Büyük Önder Atatürk´ü ve değerli  silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, halkımızın, esnaf ve sanatkarımızın ve yüce Türk milletimizin Cumhuriyet Bayramını  yürekten en kalbi duygularımla kutluyorum. ?dedi.

?GELECEĞE BÜYÜK BİR ÜMİTLE BAKIYORUZ?

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız 29 Ekim mesajı yayımladı. Rektör Yıldız mesajında şunları söyledi; ?Milletimizin birlik ve beraberlik ruhu, zafer inancı ve iman kuvvetiyle tarihte eşine çok az rastlanan bir başarı sonunda kazandığı İstiklal Mücadelemizin en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyor ve geçmişten aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyoruz. Bu itibarla bağımsızlığımızın ve demokrasimizin en önemli göstergesi olan Cumhuriyetimizi bu vatana kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü