USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÇYDD´DEN NİKAH ELEŞTİRİSİ

ÇYDD´DEN NİKAH ELEŞTİRİSİ

ÇYDD´DEN  NİKAH  ELEŞTİRİSİ
04-08-2017 07:54
Google News

 

Gökhan KARA /

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, müftülere nikah kıyma yetkisi tanınmasına ilişkin açıklamada bulunarak, "Değişiklik tasarısı Türk Medeni Kanunu´nun laik ruhuna, Anayasa´nın 174´üncü maddesine aykırıdır" dedi.

Evlendirme işlemlerini kolaylaştıracak olan değişiklikle ilgili basın toplantısı düzenleyen ÇYDD Şube Başkanı Şükran Kuçet, ?Evlenmenin dini makamlarca yapılması Medeni Kanunu´n ve evlenmenin laik niteliğiyle bağdaşmaz. Medeni Kanunu´n en çarpıcı özelliği olan aile hukuku ve kadın hakları devrimine ayrı olan tasarı, evlenmenin şekli evlenmeye ehliyet açısından büyük yara alıyor? diye konuştu.

Bu değişimin kabul edilemez olduğunu da vurgulayan Kuçet, imamların dini konularda bilgi ve donanıma sahip olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadeler yer verdi;

?Medeni Hukuk´a uygun evlenmenin şartları olan, örneğin ayırt etme gücü, tek eşlilik, yaş sınırı, yakın hısımlık vb. teknik ve hayati şartlar müftüler ve imamlar tarafından hakkıyla değerlendirilemez. Ehliyet şartları yerine getirilmeden yapılan evlendirmede miras ve nesep (soydanlık) hukukuyla ilgili sorunlar ortaya çıkarır, evlilik geçersiz ya da iptal edilebilir bir evlenme olur. Din adamlarına böyle bir yetki verilmesi Medeni Kanun´a ve laikliğe meydan okuma anlamına gelir, kabul edilemez.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü