USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DERT ORTAĞINIZ OLACAĞIZ

DERT ORTAĞINIZ OLACAĞIZ

DERT ORTAĞINIZ OLACAĞIZ
03-02-2021 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığı için geri sayım sürüyor. Yapılacak olan olağan genel kurulda başkanlığa aday olan Tesviyeciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, Taş Ev´de düzenlediği basın toplantısında sanayi esnafı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda projelerini anlatan Demirgil, ?Artık, değişimin ve yeni şeyler söylemenin ve yeni bir vizyon ortaya koymanın zamanı geldi. Elbette bu önemli görevi uzun yıllardır sürdüren yöneticilerimizin emeklerini asla görmezden gelemeyiz. Fakat sizler de biliyorsunuz ki, çok uzun sürelerle üstlenilen vazifeler hem bedensel, hem de zihinsel olarak yorgunluk ve durağanlıklara neden olabilmektedir. Nitekim, zaman içerisinde esnaf ve sanatkarın dayanağı olan bu sivil toplum kuruluşumuz; mevzuatlara takılmış, statükoyu aşamamış, yeni projeler üretememiş, esnafın ve sanatkarın zor zamanlarında evrak ve sicil problemleri nedeniyle gereken destekleri zaman zaman verememiştir.? dedi.

KAPILARI ESNAFA KAPATTILAR

Demirgil, ?Üyelerinden koparak, ağırlıklı olarak protokol zamanlarında yüzlerini görebildiğimiz temsilcilerimiz, içine kapanık bir çalışma anlayışıyla, esnafın varlık sebebi olduğu bu kuruluşları adeta esnafa kapatmışlardır. Yaptıkları, ettikleri kendileri ve yakın çevresindekiler tarafından bilinmesine rağmen, işin asıl sahipleri olan sizler tarafından olan bitenin ne olduğu anlaşılamaz hale gelmiştir. Biz birlikte olduğumuz çalışma arkadaşlarımız bunun için çalışma kampanyamızın ana fikrini ortak akıl, şeffaf yönetim, esnaf odaklı değişim olarak belirledik. Biz ne biliyorsak, siz de haberdar olacaksınız. Söz veriyoruz.  Biz ne yapıyorsak, sizin yaptıklarınızdan farkı olmadığını göreceksiniz. Biz hangi imkânlara sahipsek, siz de o imkânları kullanacaksınız. Projelerimizi de, çalışmalarımızı ortak akılla yürüteceğiz. ? şeklinde konuştu.

EMANETÇİ OLARAK ZORLANIYOR

Değişimin ancak yeni yüzlerle, yeni fikirlerle, yeni projelerle, yeni heyecanlarla olacağını aktaran Demirgil, ?Dürüst, açık, şeffaf yönetim anlayışıyla, fedakarlıkla, çalışmayla, iyi günde- kötü günde omuz birliğiyle, açlıkta, toklukta kader arkadaşlığıyla birlikte olursa değişimdir. Amir-memur-emanetçi anlayışı sadece isimleri değiştirebilir, gerçek anlamda değişimi sağlayamaz. Değişim yeni ve büyük bir anlayışla mümkün olabilir. Şimdi kooperatifimizin çalışanlarından Mesut Dursun´da talip bu önemli göreve, işin doğrusu tam olarak talip olduğu da söylenemez. ?Talip olduruldu? desek daha yerinde olur. Otuz üç yıldır tek bir kafadan yönetilen kooperatifin çalışanı bu göreve bir emanetçi olarak zorlanıyor. Gerçek budur. Kim tarafından? Önceki yönetici tarafından peki, bu arkadaşımız hangi konularda bilgi ve beceri sahibi? Siz talep ettiniz, danıştı, uygun görüldüyse verdi, yoksa ?yok? dedi. Siz borçlandınız, o sadece tahsilat yaptı. Siz ödeyemediniz o takibat yaptı. Karda kışta, yağmurda çamurda vatandaşın işine koşan, senedini ödemek için çırpınan esnaf sizdiniz, bizdik, bendim. Diyeceksiniz ki; ne yapsın adam, o da işini yapmış. Doğru söylüyorsunuz, ben de tam bunu diyorum. O işini yapsın, biz de ekmeğini taştan çıkaran esnaf sanatkarlar olarak; sizin dert ortağınız olalım, sorunlarınızla ilgilenelim, projeler üretelim, sizi, ailenizi bir nebze olsa da ayağa kaldırmaya gayret edelim. Konut projemizle size, olmadı çocuklarınıza başını sokacak yuvalar yapalım. Kuracağımız fabrikayla, çocuklarınıza iş, aş imkanı sağlayalım. Ar-Ge/S projemizle işinizi geliştirelim, sizin daha imkanları geniş, uygun fiyatlı alışverişler yapmanızı sağlayalım.

HAYAT HİKAYELERİNİ ANLATMAYA DEVAM ETSİN

Diğer başkan adayı Mesut Dursun´u eleştire Demirgil, ?Mesut bey ne diyor. ?Beni başkan yapın, size kredi verirken yardımcı olacağım.? Zaten olacaksın, bugün ki işin daha mı farklı.  Otur oturduğun yerde işine bak, esnaf kardeşime hizmet et. Farklı bir şeyler söylemiyorsun ki. Borç verdin, borç erteledin veya takip ettin, haczettin. Esnaf kardeşim. Tabi ki gün gelecek işini büyütmek için borçlanacaksın, biz de bu imkanı sana vereceğiz. Ama konu sadece bundan ibaret olmasın diyoruz bizde. Ben ve arkadaşlarım, ekibim,  iddialarımızı gerçekleştirmek için sizlerin hizmetkarı olarak bu kutsal ve anlamlı göreve talibiz. Projelerimizle birlikte bu göreve yeni bir anlam katmak kararlılığındayız. Bu nedenle sizlerin taleplerinize ve çıkarlarınıza uygun projelerimizi ilerleyen süreçlerde bir bir açıklayacağız. Mesut bey anılarını uzun uzun anlatmaya devam etsin, biz projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edelim! İlimizi yönetenlerle, siyasi temsilcilerimizle, esnafımızla, hemşerilerimizle, STK´larımızla ortak akıl ve güç birliği? yapacağız. Meslek kuruluşumuzu Türkiye´nin örnek kooperatiflerinden birisi haline getireceğiz. Söz veriyoruz, kimseyi yanıltmayacağız. Söz veriyoruz, zor gün, dar gün dostu olacağız. Söz veriyoruz, değiştireceğiz, yeni bir anlayış, yeni bir heyecan getireceğiz.  Ben ve çalışma arkadaşlarım bize inandığınızı, güvendiğinizi ve değişim istediğinizi biliyoruz.  Bu nedenle değişimi; sizlerle birlikte sağlayacağız ve makus talihimizi de birlikte yeneceğiz. İşimizi, aşımızı birlikte büyütelim? dedi.

 

 

       

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü