USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DİŞ HEKİMLİĞİNDE ÖRNEK OLACAĞIZ - video

DİŞ HEKİMLİĞİNDE ÖRNEK OLACAĞIZ - video

DİŞ HEKİMLİĞİNDE ÖRNEK OLACAĞIZ - video
26-11-2019 01:00
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bu yıl kazanan öğrencilere yönelik ?Beyaz Önlük Giyme Töreni? yapıldı.

Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu´nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Uçar, dekanlar, müdürleri akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program Üniversite´nin tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Tanıtım filminin ardından Eğitim Fakültesi öğrencileri mini bir konser verirken, konserden sonra açılış konuşmalarına geçildi.

İlk olarak konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, meslek seçiminin kimliği, geleceği ve yaşamı şekillendiren en önemli kararlar arasında yer aldığını anlatarak, ?Diş Hekimliği üretkenliği ile sanatçı, el becerisi ile zanaatkâr, hastanın korkusunu giderdiği için psikolog, diş hastalıklarını tedavi ettiği için hekimdir? dedi.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Uçar ise öğrencilerin zor bir eğitimden geçeceğini ama aldıkları eğitimle iyi birer diş hekimi olacaklarına inançlarının tam olduğunu söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi´nin çeyrek asırlık bir fakülte olduğunu ve Türkiye´de adından söz ettirdiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ise 15 Temmuz Kliniği´nin yaptığı çalışmalarla örnek teşkil ettiğini hatırlatarak, ?Şehrin her yerinden en ücra köylere kadar şehit yakınlarına, gazi ve gazi yakınlarına diş tedavisi hizmeti veren bir fakülte. Birçok şey yapıldı. Birkaç eksiğimiz var, onları da çözmek için uğraşıyoruz. Yataklı bir ameliyathaneye ihtiyacımız var, kısa sürede onu da hayata geçireceğiz. Böylece çevremizdeki diğer diş hekimliği fakültelerine de örnek olacağız. Çevre illerden de bize hastalar gelecek? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Yıldız ve akademisyenler öğrencilere önlüklerini giydirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü