USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DOLU DOLU 3 YIL

DOLU DOLU 3 YIL

DOLU DOLU 3 YIL
15-11-2021 07:00
Google News

Uğur YİĞİMesleki hayatına, 2004 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başlayan Vali Salih Ayhan Ordu-Çatalpınar, Samsun-Yakakent, Kastamonu-Azdavay kaymakamlık görevlerinin ardından sultan şehre yolu ilk kez Altınyayla kaymakamlığına atanmasıyla kesişti. Altınyayla kaymakamlığı,  Şarkışla kaymakam vekilliği görevlerini yaptıktan sonra Divriği ilçesine kaymakam olarak atanan Ayhan daha sonra 2012-2016 yılları arasında Sivas Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekterliği görevlerinde bulundu. Genel sekreter görevinde başta Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi olmak üzere birçok projeyi hayata geçiren Vali Ayhan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevindeyken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Valiler Kararnamesi ile sultan şehre bu sefer vali olarak atandı. 5 Kasım 2018 tarihinde ilimizde göreve başlayan Vali Ayhan 3 yıldır sürdürdüğü valilik görevinde birçok projeye imza attı. Şehrin her kesimini dinleyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve diğer kamu kurum müdürleriyle istişare halinde çalışan Vali Salih Ayhan 3 yılda tarımdan, eğitime, spordan, sanata başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdi.

GÖZDE PROJE HAMİDİYE KÜLTÜR BAHÇESİ

3 yılda sayısız projeyi Sivas’ta hayata geçiren Vali Salih Ayhan’ın en önemsediği projelerden biri de aralarında tescilli yapıların da bulunduğu Haralar bölgesinde hayata geçirilen Hamidiye Kültür Bahçesi oldu. 251 bin dönüm arazi üzerine yapılan ve 22 ayrı projenin uygulandığı Hamidiye Kültür Bahçesi daha resmi açılışı yapılmamasına rağmen her kesimin beğenisini kazandı. Kısa zamanda resmi açılışının da yapılması planlanan kültür bahçesi Vali Salih Ayhan’ın en önemsediği projelerden biri oldu.

EĞİTİMİN ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLDİ

Zaman zaman ev ziyaretleri ile esnaf ziyareti yaparak vatandaşların sıkıntılarını, taleplerini, isteklerini de dinleyen Vali Ayhan 3 yılda her kesimin gönlünü kazandı. Göreve başlamasıyla birlikte en önem verdiği konularda biri olan eğitim ve tarım alanında da birçok projeyi ekibiyle birlikte hayata geçiren Vali Ayhan sayesinde yapılan çalışmalarla öğrencilerin başarıları da attı. Tarımsal alanda da Vali Salih Ayhan döneminde birçok projeye imza atıldı. Yapılan projelerle çiftçinin yüzü güldü hem de ilimiz tarımda önemli bir gelir elde etti. Vatandaşlar daha uzun yıllar Vali Salih Ayhan’ı sultan şehrin valisi olarak görmek istiyor.

HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLDİ

Aslen Bayburtlu olmasına rağmen Sivas’a daha fazla önem veren Vali Salih Ayhan 14 yıldır görev yaptığı sultan şehre hizmetlerinden dolayı İl Genel Meclis fahri hemşerilik beratı vermişti. Vali Salih Ayhan, “Sivas, kendine hizmet edeni asla unutmaz. Herkesin bu şehirde anıları var, bizim de uzun soluklu yürüyüşümüz oldu, bu yürüyüş Allah nasip ettiği sürece devam edecek.” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü