USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DÜNYA SİVASLILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

DÜNYA SİVASLILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

DÜNYA SİVASLILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
05-08-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Sivas´ın plakası olan 58´i temsilen Ağustos ayının 5´inde sosyal medyada her yıl geleneksel olarak kutlanan Dünya Sivaslılar Günü, geçen yıl valilik tarafından Gardaşlık Festivali adı altında kutlanmıştı. 2 gün süren programlar kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Cumhuriyet Meydanı´nda 1057 kişi aynı anda halay çekmişti. Gardaşlık Festivali´nin geleneksel hale getirilmesi için bu yıl daha çeşitli programlar düzenlenecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl programlar azaltılırken, gerçekleştirecek olan programlarda gerekli tedbirlere ve kurallara uyulması için önlemler alındı.

PROTOKOL KAN BAĞIŞINDA BULUNACAK

Gardaşlık Festivali kapsamında ilk olarak Eğribucak kayalıklarında Sağlıklı Yaşa Gardaşım Yürüyüşü ve Gardaşlık Günü açılış programı yapılacak. Burada katılımcılara kumanya ikramının ardından Gardaşlık bildirgesi okunacak. Protokol konuşmaların ardından atlı cirit ve okçuluk gösterileri yapılacak. Daha sonra ilk protokolü Yeşilay Şube Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan Kötü Alışkanlıklardan Kurtul Gardaşım standını ziyaret edecek. Programlar kapsamında ilk protokolü kent meydanında bulunan Kızılay kan bağışı tırında kan bağışında bulunacak.

GARDAŞLIK TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLECEK

Festival kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi yanında bulunan açık alanda sazın ustalarından gardaşlık türküleri etkinliği de düzenlenecek. Son olarak ise Sivas´a değer katanlar için ödül töreni düzenlenecek.

 

 


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü