USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

EĞİTİMDE SEFERBERLİK

EĞİTİMDE SEFERBERLİK

EĞİTİMDE SEFERBERLİK
10-09-2019 01:05
Google News

Uğur YİĞİT

İlimizde yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Muhsin Yazıcıoğlu İlk Okulu´nda tören düzenlendi. Törene Vali Salih Ayhan, AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, MEB Ortaöğretim Müdürü Yusuf Büyük, diğer protokol üyeleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Salih Ayhan, ?Çocuklarımız sabahleyin heyecanla okula kalktı. Bir an önce okulda arkadaşlarına, okuluna o güzel mabede koşmak için çok heyecanlılardı. Çocuklarımızın bu heyecanı bu şevki bizi mutlu ediyor. Okullarımızı eğlenerek öğrenmenin merkezi getirmenin gayreti içerisindeyiz. Sabahleyin çocuklarımız kalktığı zaman bir an önce arkadaşlarıma, bir an önce öğretmenime, bir an önce okuluma varmak düşüncesiyle olduğu zaman biz birçok şeyi aştığımızı düşünmekteyim. Dolayısıyla sabahleyin çocuklarımızın mutluluğunu görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bizim zamanımızda çok büyük imkansızlıklar vardı. Bugün ortama bakıyorsun, velilerin ilgisine bakıyorsun, çocuklarımızın kıyafetine bakıyorsun her şey hazır nazır eksiğimiz yok ama daha büyük heyecanımız olacak, aşkımız olacak öğretmenlerimizin gözlerinde bir an önce çocuklarımızın gönlüne akma gayreti olacak. Umudumuz, şevkimiz hiç bitmesin diyorum? dedi.

EĞİTİMDE

HEDEFİMİZ İLK 20

Vali Ayhan, ?Çocuklarımıza bu okullardan bilgi aktaracağız. Sadece bilgi aktarmak değil bu bilgiyi teknolojiye dönüştüren, hayatta kullanabileceği, ayakta duracağı bilgilerdir. Muhakeme yeteneğini olabildiğince geliştirmesi gerekiyor. Sorumluluk alabilen, analiz yapabilen, arkadaşlarıyla sevgi ve saygı temeline dayalı işlev kurabilen bireyler hep beraber yetiştireceğiz. Bu sene eğitimde seferberlik başlatacağız. Hakikaten Türkiye´de fiziki imkanları en iyi olan il Sivas bugün 700 milyon TL civarında Bakanımız İsmet Yılmaz´ın döneminde buraya para aktarıldı. Sivas´ta fiziki anlamda eğitimde çok iyiyiz. Birazda içerik vereceğiz, ruh vereceğiz, gayret göstereceğiz. Eğitimde bu sene ki seferberliğimizle ilk 20´ye bir sonraki yılda inşallah ilk 10´na hep beraber getireceğiz. Bu işin özünde öğretmenlerimiz var. Öğretmenin olmadığı her şeyi ikame kaybedebiliriz. Teknolojiyi ikame edebiliriz. Bina olmadığı zaman bir yere çadır kurup eğitim yapabiliriz ama öğretmenin olmadığı yerde eğitimin olması mümkün değil. Eğitime yatırım yaparsak sağlıkta, ulaştırmada tarımda iyileşiriz. Yani işin merkezi eğitim Eğitime odaklandığımız takdirde gecemizi gündüzümüze katarak öğretmenlerimizin yanında durarak inşallah onlarda fikri hür, irfanı hür gençler yetiştirecek? diye konuştu.

CİDDİ EĞİTİM

YATIRIMLARI ALDIK

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise ilimizin son 5 yılda ciddi eğitim yatırımları aldığını ifade ederek, ?Fiziki ortamı tabi bizler yapıyoruz, güzelleştiriyoruz ama içinde okuyacak olan öğrencilerimizi şekillendirecek kıymetli öğretmenlerimizdir. Eğitim camiamız çocuklarımızı yetiştirmek adına üzerine düşeni yapacaktır? şeklinde konuştu.

EĞİTİM HER KESİMİ

İLGİLENDİRİYOR

Öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de ?Eğitim toplumun her kesimini ilgilendiren çok önemli bir unsur bugün ülkemizde iyi şeyler ve eksik şeyler oluyorsa bunu temelinde eğitim vardır? ifadelerinde bulundu.

EĞİTİM EVDE BAŞLIYOR

Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük ise velilere hitap ederek, ?Sadece çocuğunuzu okula getirmek, öğretmene teslim etmek görevinizin bittiği anlamına gelmez. Çocuklarınızın eğitimle geçirdiği süre sizinle geçirdiği sürenin 3´te 1´idir. Geri kalan süre anne, baba ve sosyal çevreyledir. Dolayısıyla velililerimiz okula sık sık gelecekler çocuklarını öğretmenlerle birlikte değerlendirecekler ki hep birlikte başarı yakalanacak? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da, ?Eğitim hem uzun soluklu hem de tüm paydaşların ancak el ele vererek başarıya ulaştıracağı bir süreçtir. Bu süreçte öğrenci, öğretmen, veli ve idareci başta olmak üzere hepimize önemli görevler düşmektedir? diye konuştu.

İLK DERS:

SİVAS KONGRESİ

Konuşmanın ardından öğrenciler karate ve jimnastik gösterileri yaparak şiirler okudu. Minik öğrencilerin oynadığı zeybek ve çerkes dansı ilgiyle izlendi. Vali Ayhan ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere kitaplarını dağıttı. Vali Ayhan öğrencilere başarılar dileyerek ilk ders zilini çaldı. Sivas Kongresi´nin 100. yılı dolayısıyla ilimizdeki tüm okullarda ilk ders olarak öğrencilere Sivas Kongresi´nin önemi anlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü