USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

EĞİTİME 555 MİLYONLUK YATIRIM

EĞİTİME 555 MİLYONLUK YATIRIM

EĞİTİME 555 MİLYONLUK YATIRIM
28-07-2018 07:59
Google News

YATIRIM 18 KAT ARTTI

AK Parti iktidarı döneminde eğitimde adeta bir tarih yazılan ilimizde devam eden yatırımlarla birlikte iki yıllık dönemde 555 milyon lira tutarında eğitime katkı sağlandı. 2 yıl önce 33 milyon iken 18 kat artırılarak 555 milyon liraya çıkarılan yatırım kapsamında 1001 yeni derslik müjdesi verildi.

14 OKUL EĞİTİME HAZIR

İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, 2018 yılı yatırım programı kapsamında il genelinde içerisinde 1001 yeni derslik bulunan 64 okul yapıldığını kaydetti. Kaya, ?Bu okullardan şu ana kadar 14´ünde çalışmalar sona ererken, 28 okulda ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 11 adet okul ihale aşamasında olup, 7 adet okul da proje aşamasında yer almaktadır? dedi.

Nurettin ÇUKURYURT/

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz´ın Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemde ilimizdeki eğitim yatırımları 2 senede 18 kat artarak 33 milyon liradan 555 milyon liraya yükseldi.

Hız kesmeden devam eden eğitim yatırımları kapsamında İl Özel İdare 1001 yeni derslik müjdesi verdi. Dersliklerin yer aldığı yeni okullardan 14´ünün eğitime hazır hale getirildiğini kaydeden Özel İdare Genel Sekteri Nebi Kaya, okul inşaatlarında incelemede bulundu.

İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaları inceleyen Kaya, ?İlimizde eğitimin fiziksel alt yapısını güçlendirmek için tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. Daha fonksiyonel ve daha modern okulları öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Sadece derslik olarak değil, kütüphanesiyle, sanat atölyesiyle, laboratuvarlarıyla, spor salonlarıyla bir bütün haline gelen okullar, bahçesinde oluşturulan oyun ve aktivite alanları ve peyzaj çalışmaları ile de birer birer yükseliyor. Sivas´ta yakın zamanda eğitimin her anlamda yükselişine şahit olacağız. Bizler bu yükselişe katkı sunmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize hem akademik anlamda hem sosyal donatılar anlamında hem de sportif faaliyetler anlamında imkânlar sunmaya çalışıyoruz? dedi.

Öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek örnek bir okul inşaatının kampüsünde bulunduklarını da dile getiren Kaya, ?Bütün okullarımızda bu güzelliği görüyoruz. Bu çalışmalardan gurur duyuyorum. Milli Eğitim Bakanlığı yapan Sayın İsmet Yılmaz´ın bizlere vermiş olduğu destekle, Valimiz Sayın Davut Gül´ün önderliğinde büyük çalışmalar yürüttük ve aynı hızla devam ediyoruz. Emek eden arkadaşlarımıza ve yüklenicilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdiden bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bizlere hayırlı olsun.? diye konuştu.

Kaya, ?Bu okullardan şu ana kadar 14´ünde çalışmalar sona ererken, 28 okulda ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 11 adet okul ihale aşamasında olup, 7 adet okul da proje aşamasında yer almaktadır? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü