USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

EĞİTİME HIZ KAZANDIRILDI

EĞİTİME HIZ KAZANDIRILDI

EĞİTİME HIZ KAZANDIRILDI
05-07-2021 07:00
Google News

Burcu CELLAT

Koronavirüs ile mücadele çalışmaları kapsamında alınan tedbirlerde lisansüstü eğitim sürecini hızlandırmak amacıyla, Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilerek yürürlüğe giren “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Sınavların Elektronik Ortamda Yürütülmesine Yönelik Esaslar” kapsamında üniversitede bugüne kadar 1000’e yakın lisansüstü sınav çevrimiçi olarak başarıyla gerçekleştirildi. “Online Jüri” ismi verilen ve https://onlinejuri.cumhuriyet.edu.tr adresinde hizmet veren çevrimiçi sınav sistemi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yazılarak kullanıma sunuldu.

Sistem sayesinde, hataya meydan vermeyecek şekilde E-POSTA ve SMS ile gerekli bilgilendirme ve katılım linkleri insan eli değmeden otomatik yürütülürken, sınav saatinde jüri üyeleri ve öğrenci sanal ortamda buluşturuluyor. Çevrimiçi sınav görüntüleri arşivlenerek sınava katılım sağlayanlar tarafından tekrar tekrar izlenebilirken gerektiğinde anlaşmazlık durumlarında ilgili makamlarla paylaşılabiliyor. Online Jüri sistemi sayesinde Kovid-19 ile mücadeleye katkı sunulmasının yanı sıra, jüri üyelerinin ve öğrencilerin bulundukları şehirlerden sanal ortama girmesi sebebiyle yolluk ücretlerinde oldukça önemli bir miktar tasarrufta bulunuluyor.

Bilgi İşlem Daire Başkanı Ayhan Özdemir Online Jüri yazılımının yeni eğitim öğretim yılında çıkartılması planlanan ikinci versiyonunda sınav değerlendirme sonuçlarının jüri üyeleri tarafından EBYS üzerinden imzalanacağını söyledi.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü