USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

"EL SANATLARININ EN GÜZEL VİTRİNİ"

"EL SANATLARININ EN GÜZEL VİTRİNİ"

01-02-2019 07:56
Google News

Burcu CELLAT/

Her fırsatta şehrimizin esnaf, sanatkârlarını ziyaret ederek, çaylarını içip şehre dair hasbihal eden Vali Salih Ayhan, Şifahiye Medresesi´ndeki esnafları ziyaretinde, ?Burası el sanatlarımızın en güzel vitrinidir?dedi.

Anadolu Selçuklu sağlık yurtlarının en büyüğü olan darüşşifadaki sanatkârlara Sivas el sanatlarını yaşattıkları için teşekkür eden Vali Salih Ayhan, ?Selçuklu sanatının zengin çini süslemelerine sahip medresemizin daha çok ziyaretçi çekmesi ve iç kısmının daha zengin görünmesini arzuluyoruz. Yaz-kış turizme hizmet etmesi için de bir takım çalışmalar planlamaktayız. İlgili kurumlarla görüştükten sonra medrese avlusunun üzerinin kapanması planlarımız arasında. Diğer yandan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı sevgi evleri, huzurevi ile Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı cezaevlerinde kalanların emeğe dönüştürdüğü el sanatları da bir proje kapsamında burada satılacak? dedi.

İlimizin ahşap oymacılığı, bıçakçılık, bakır ve gümüş işlemeciliği ile dokumacılık gibi birçok el sanatlarında oldukça zengin olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, ?Amacımız bu nadide çalışmaları gelecek kuşaklara aktarmak, yaşatmaktır. Şifahiye´deki esnaflarımız bizim için ayrı bir değerdedir. Kültürel zenginliklerimizi ülke genelinde tanıtıp, daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Hepsinin bir hikâyesi, hepsinin ayrı bir güzelliği var. El sanatlarımızın en güzel vitrini burası. Esnaf kardeşlerime hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü