USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Elektrik faturalarında sistem tamamen değişiyor!

Milli Akıllı Sayaç Sistemi yolda. Konut ve işyerlerindeki elektrik sistemlerinde köklü bir değişiklik sağlayacak bu yenilik, elektrik tüketimini daha verimli ve şeffaf bir şekilde izlemeyi mümkün kılacak.

Elektrik faturalarında sistem tamamen değişiyor!
23-08-2024 16:34
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Türkiye, elektrik aboneliği konusunda önemli bir yeniliğe adım attı. 1 Ocak 2024 itibarıyla uygulamaya alınan Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS), elektrik tüketim verilerinin cep telefonları üzerinden takip edilmesine olanak tanıyor.

2/6
Elektrik faturalarında sistem tamamen değişiyor! Son tarih belli oldu 2

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından geliştirilen bu sistem, akıllı sayaçlar ve merkezi yazılım arasında iki yönlü haberleşme sağlayarak veri doğruluğunu ve güvenliğini artırıyor.

3/6
Elektrik faturalarında sistem tamamen değişiyor! Son tarih belli oldu 3

MASS sistemi, modemlerden haberleşme yazılımlarına ve kullanıcı mobil uygulamalarına kadar geniş bir teknoloji yelpazesini kapsıyor. Bu sistem sayesinde, elektrik sayaçlarının verileri daha hızlı ve doğru bir şekilde toplanabiliyor.

4/6
Elektrik faturalarında sistem tamamen değişiyor! Son tarih belli oldu 4

Ancak mevcut sayaçların akıllı sayaçlarla değiştirilmesi ve altyapının kurulumu gibi işlemler, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin sorumluluğunda. Yıl sonuna kadar bu değişikliklerin tamamlanması zorunlu.

5/6
Elektrik faturalarında sistem tamamen değişiyor! Son tarih belli oldu 5

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), akıllı sayaçların geçmiş verilerini de içerecek şekilde takip edilebilmesini sağlayacak bir mobil uygulama geliştirme çalışmalarına başladı. Bu uygulamanın 1 Temmuz 2025 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.

6/6
Elektrik faturalarında sistem tamamen değişiyor! Son tarih belli oldu 6

Elektrik dağıtım şirketleri, yeni uygulamanın düzgün çalışabilmesi için gerekli verileri EPİAŞ’a sağlaması gereken altyapıyı aynı tarihe kadar oluşturmak zorunda. Ayrıca, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) de, merkezi haberleşme yazılımına ilişkin teknik şartnamesini 1 Ocak 2025’e kadar yayımlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü