USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı!

Memur ve emekli maaşlarına yönelik son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre üç önemli veri belirlendi. Peki, Ocak ayında emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte hesaplama detayları...

Emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı!
24-08-2024 11:58
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Emekli maaşlarına yönelik Ocak 2024 hesaplamaları başladı. Merkez Bankası, emekli maaşlarındaki artışı belirleyecek üç önemli veriyi kamuoyuyla paylaştı: yıl sonu enflasyon tahmini, üst bant tahmini ve piyasa enflasyon beklentisi. Bu veriler, emekli maaşlarında yaşanacak artışın ilk göstergelerini sunuyor. Peki, Ocak ayında emekli maaş zammı ne kadar olacak?

2/6
Ocak ayında emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı! SSK, Bağ-Kur emeklisi ne kadar alacak? 2

Geçtiğimiz yıl emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki artış sonrası, en düşük maaş 12.500 TL olarak belirlenmişti. Yılın ikinci yarısından itibaren bu rakam emeklilerin hesaplarına yansıdı. Şimdi ise yeni yıl için emekli maaş zammı bekleniyor.

3/6
Ocak ayında emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı! SSK, Bağ-Kur emeklisi ne kadar alacak? 3

EMEKLİ MAAŞLARI NASIL HESAPLANIYOR?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranlarına göre maaş artışı alıyor. Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu, maaş artış oranını belirlemede kullanılıyor.

4/6
Ocak ayında emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı! SSK, Bağ-Kur emeklisi ne kadar alacak? 4

MERKEZ BANKASI'NDAN KRİTİK VERİLER

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ocak ayında uygulanacak emekli zammını etkileyen verileri toplamaya başladı. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 38, üst bant tahmini yüzde 42, piyasanın enflasyon beklentisi ise yüzde 43.31 olarak açıklandı.

5/6
Ocak ayında emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı! SSK, Bağ-Kur emeklisi ne kadar alacak? 5

OCAK'TA EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Eğer Merkez Bankası'nın yüzde 38 enflasyon tahmini gerçekleşirse, 6 aylık enflasyon artışı yüzde 10.65 olarak hesaplanacak. Bu oran emekli maaş zammını belirleyecek. Ancak, Merkez Bankası'nın Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyonu yüzde 43.31 olarak öngörülüyor. Bu durumda, yüzde 10.65 olan 6 aylık enflasyon oranı, yüzde 14.89'a yükselebilir.

6/6
Ocak ayında emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı! SSK, Bağ-Kur emeklisi ne kadar alacak? 6

ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ocak ayı başında açıklanacak Aralık enflasyonu ile birlikte, yeni yılın ilk yarısında uygulanacak SSK ve Bağ-Kur emekli maaş artışı netleşecek. Oranın kesinleşmesi için bakanlık açıklamaları bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü