USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Engelli çocuklar eziyet çekiyor

Engelli çocuklar eziyet çekiyor

Engelli çocuklar eziyet çekiyor
07-01-2023 07:00
Google News

HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili İl Genel Meclisi Ocak Ayı toplantısında konuşan Divriği İl Genel Meclis Üyesi Sadık Güller, Divriği’ye engelli çocukların eğitim alacağı bir merkezin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Valiliğin, İl Özel İdaresi’nin ve diğer kurumların konuya hassasiyet göstermesini belediklerini ifade eden Güller, “Engelli öğrenciler ve çocuklarımız gerçekten mağdur oluyorlar. Aileler de bu durumdan rahatsız. Bu konuyu belirli periyotlarda da gündem dışı söz alarak mecliste gündeme getiriyorum. Divriği’de engellilerin eğitimi ve sağlığı ile ilgili sorun çözülürse hem engelliler hem de aileler rahat nefes alacak.” dedi.

Engelli çocukların hafta da bir gün Kangal ilçesine minibüs ile götürülüp getirildiğini açıklayan Güller, “Kangal ilçesi ile Divriği’nin arası oldukça uzak ve taşımalı sistemle götürülen engelli çocuklar. Taşımalı olarak götürülen çocuklar ve aileleri yolculuk esnasında gerçekten ciddi problemler yaşayabiliyor. Engelli çocuklarımıza haftada bir gün verilen eğitimde yetersiz kalabiliyor. Bu çocuklarımız Divriği’deki okulların birinde ilgili birim açılarak eğitim almıyorlar da Kangal’a gitmek zorunda kalıyorlar. Bu çocuklarımıza yerinde eğitim ve sağlık hizmetinin verilmesi gerekli. Divriği’de yaşayan bir yaşına bile girmeyen down sendromlu bir çocuğumuz var. Bu çocuğumuz bile ana kucağında minibüsle Kangal’a gidip geliyor. Benimde torunum engelli. Yazın Divriği’ye geldiğinde torunumu Kangal’a götürüyorum. Engelli ve down sendromlu çocuklarımız Divriği bölgesinde yoğunlukta. Bu sebeple çocukların rahat bir şekilde her konuda yerinde hizmet alması gerektiğini düşünüyorum. Bu konunun gündeme alınmasını ilgili kuruma, Valiliğimize ve Bakanlığımıza da bildirdik. İlçemizdeki engelli çocuklarımıza yardımcı olmalarını istedik. Hepimizin çocuğu, torunu ve bir yakını engelli veya down sendromlu olabilir. Bu sebeple bizler bu çocuklara sahip çıkmak istiyoruz. Sahip çıkılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü