USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Engelliler için ?ALO İŞARET´ HATTI KURULDU

Engelliler için ?ALO İŞARET´ HATTI KURULDU

Engelliler için  ?ALO İŞARET´ HATTI KURULDU
12-02-2018 07:36
Google News

Nurettin ÇUKURYURT

Belediye ve Cumhuriyet Üniversitesi İşitme Engelliler için ortaklaşa ?ALO İŞARET? hattı oluşturdu. Bu hattı görüntülü olarak arayacak engelliler sorunlarını aktararak, çözüm isteyecekler.

0505 272 10 11 numaralı olduğu açıklanan görüntülü ?Alo İşaret´ hattını arayan işitme engellilere, İşaret dili eğitmeni Mustafa Epik cevap verecek. Epik´in, bu telefonu arayan işitme engellilerin taleplerini alarak liste halinde çözüm üretilmesi için, ilgililere aktaracak.

ek ilgili alanlarda çözüm üretilmesi için çalışma gerçekleştirecek.

?Alo İşaret? hattıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) Kurucusu Prof. Dr. Recep Toparlı, ?Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğiyle işitme engellilerimizin bir problemini daha çözmeye çalışıyoruz. Onların en çok sıkıntı çektikleri iletişim konusunda bir ilke imza atıyoruz. Sivas Alo İşaret 0505 272 10 11 numaralı telefonundan görüntülü konuşma ile arayan işitme engelli kardeşlerimizin problemlerini çözmek için bir hat oluşturduk. Eğer Sivas´ta işitme engelliyseniz ve Sivas´ta çözülmesi gereken bir probleminiz, meseleniz varsa çekinmeden arayabilirsiniz. Karşınıza işitme engelli bir kardeşiniz çıkacak. Onunla konuşacaksınız. O sizin problemlerinizi not edecek, daha sonra Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Özaydın ile bana bildirecek. Çözülebilecek problemlerinize yardımcı olacağız. Bu hizmetimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.?dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise ?Bu hat ile işitme engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmeyi, onlara olabildiğince yardımcı olmayı ve  hayatlarını kolaylaştırarak, onlarla daha iyi şekilde iletişim kurmayı amaçlıyoruz. Bu hattın oluşturulmasında, engellilerin dostu ve dedesi olarak anılan Recep Toparlı´nın büyük katkısı vardır. Belediye olarak biz de gerekli katkıyı sağlayacağız?dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü