USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

Ercan yeri yanlış il için uyardı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ‘Yeri yanlış, 2 gündür paylaşıyorum’ diyerek o ilde yaşayanları yeniden uyardı.

Ercan yeri yanlış il için uyardı
28-09-2024 15:03
SİVAS
Google News

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adana ve Mersin’deki yapılaşma sorunlarına dikkat çekerek, kötü zeminlerde yapılan binalardaki risk için uyardı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Ercan, deprem yıkımlarının büyük bir kısmının zeminden kaynaklandığını belirtti.

Mersin'in En Güzel Tatil Yerleri | En Popüler 11 Yer | ENUYGUN

"KÖTÜ ZEMİNDE İYİ YAPI OLAMAZ"

Ercan, "Deprem yıkımlarının yüzde 65’i yerden kaynaklanıyor. Kötü yerde iyi yapı olamaz, iyi yapı ancak iyi zeminde yapılır. Mersin ve Adana gibi yerleşim yerleri için bu durum büyük bir sorun teşkil ediyor. Çukurova bölgesine şehir yerleştirmenin, tarıma ve geleceğe yapılan en büyük yanlış olduğunu düşünüyorum" dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uyarı! İki ili özellikle vurguladı

“SİZ GİBİYDİ AMA GÖÇÜK ALTINDA KALDILAR”

“Bir Türk olarak Mersin’le onur duyuyorum ve aynı zamanda utanıyorum” diyen Ercan “Mersin’in yeri yanlış. 2- 3 gündür sosyal medyada paylaşım yapıyorum. Bunu insan için, halk için yapıyorum. Bilim adamı uyarır, bizim görevimiz uyarmak. Bunun ana nedeni buradaki insanların sağ kalmasının mücadelesini veriyoruz biz. Daha önce Hataylılar da Kahramanmaraşlılar da Gaziantepliler de siz gibiydi ama göçük altında kaldılar. Zaman içinde gelişemiyor, geriliyoruz. Oysa yeni deprem yönetmelikleri uyguladık. Dünyanın en iyi deprem yönetmeliği Türkiye’de. Ama bu yönetmeliği uyguluyor musun? Gereklerini yapıyor musun? Sıkıntı bizde” diyerek uyardı.

DHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü