USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ERKEN TAHLİYE TEPKİSİ

ERKEN TAHLİYE TEPKİSİ

ERKEN TAHLİYE TEPKİSİ
22-11-2017 07:53
Google News

Erhan CEYLAN/

Çarşıbaşı Mahallesi´nde Paşa Cami bitişiğinde bulunan ve içerisinde 48 dükkan olan Mavi Çarşı´yı satın alan Gül Tekstil ile Giyim Bank işletmeleri, İl Özel İdare´nin tahliye şartnamesine uymadı. İçerisinde halen faaliyet gösteren esnafler ise erken başlatılan tahliye sürecine tepki göstererek, zor durumda bırakıldıklarını söylediler.

İl Özel İdare tarafından yaklaşık 2 ay önce ihale usulüyle Gül Tekstil ve Giyim Bank´a satılan Mavi Çarşı´da hizmet veren esnaf adeta kan ağlıyor. Satışın ardından İl Özel İdare Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından tahliye tutanağı gönderilerek 15 gün içerisinde dükkanların boşaltılmasının istendiğini belirten esnaf, Mavi Çarşı´yı satan alan işletmelerin bu süreye riayet etmediğini öne sürdü.

Mavi Çarşı içerinde hizmet veren esnaflar, tutanağın 15 Kasım tarihinde ellerine geçtiğini ve tahliye için bir hafta daha süreleri olmalarına rağmen bu iki işletmenin çarşıda inşaat çalışmalarına başladığını belirterek, ?Buranın bir kısmı belediyeye bir kısmı ise İl Özel İdaresine aitti. Kısa bir süre önce ihale usulüyle Giyim Bank ve Gül Tekstile satıldı. Satışın ardından İl Özel İdare Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından bir hafta önce bize tahliye tutanağı gönderilerek taşınmaz tahliyesi için 15 günlük süre tanındı. Ancak burayı satın alan işletmeler süreye riayet etmeyerek inşaat çalışmalarına başladı. Bu durum bizi olumsuz yönde etkiledi. Tahliye için süremiz varken şimdi satış yapamadığımız gibi birçok ürünümüz kullanılamaz hale geldi. Böyle adalet olmaz? diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü