USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ESKİ KOMUTANA MÜEBBET İSTEDİ

ESKİ KOMUTANA MÜEBBET İSTEDİ

ESKİ KOMUTANA MÜEBBET İSTEDİ
21-12-2017 07:59
Google News

            ?GÜLEN ve CEMAATİN İŞİ?

            Terör Mahkemesi de olan Sivas 2.Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılaması devam eden eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Sağır, Cumhuriyet Başsavcısı İrcal´ın ?Sizce bu hain darbe girişiminin arkasında kim var?" sorusu üzerine ?Basından duyduğumuz kadarıyla Fethullah Gülen ve cemaati var. Allah´tan başka hiç kimseden korkum yok. Yemin ederken hayatımızı ortaya koyduk. Hayatımızı bu ülke için seve seve vermek için yemin ettik." dedi.

ALBAY ŞEN: UYMAYIN MESAJI ÇEKTİK

Duruşmada tanık olarak dinlenen dönemin İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Sinen Şen, gelen 2 meajı komutana bildirdiğinde komutanın ?Bu FETÖ´cülerin işi? dediğini belirterek ?Silahlıkların ve araçların anahtarlarını topladık, rütbelilerin yoklamasını yaptık, daha sonra da ?Bir kalkışma olduğunu ve hiçbir şekilde emirlere uyulmayacağını bildiren mesaj çektik."dedi.

 

?PATIRTI GÜRÜLTÜ OLURSA ATEŞ ET?

            Dönemin Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan´ın koruması Uzman Çavuş Alparslan Uzun ise, ?Komutanım çağırdı, hemen alaya gittim, oradan Bektaş Albay ile Tugay´a geçtik. Albayım girişte bana ?´içeride bir patırtı, gürültü olursa içeri gir ve ateş ederek beni çıkar´ dedi. Kapıya yakın bir yerde bekledim. Bir süre sonra telaşla çıktı, valiliğe gittik? dedi.

HABER MERKEZİ

            FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılaması devam eden eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır için, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ?Ağırlaştırılmış müebbet hapis? cezası istedi. Avukatların savunma için süre talep etmelerini dikkate alan mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Şubat gününe erteledi.

            15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde ele geçirilen listede ?Sivas sıkıyönetim Komutanı? olarak görevlendirildiği ortaya çıkınca, aynı gece Valilik makamına çağrılarak polis tarafından gözaltına alınan ve sorgulamasından sonra tutuklanarak cezaevine konulan, eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Sağır´ın yargılanmasına terör mahkemesi de olan Sivas 2.Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi.

            Önceki gün yapılan duruşmada Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın´ın tanık olarak dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti, dönemin Jandarma Alay komutan Yardımcısı Albay Sinan Şen ile koruması Uzman Çavuş Alparslan Uzun´un tanıklığına başvurdu.

            Duruşmanın öğlenden sonraki bölümünde tanık olarak dinlenen Albay Şen, o gün Koyulhisar´da arazi görevinde olduklarını, ancak akşam şehre döndüklerini hatırlatarak ?Alay Komutanlığına geçtim. İmzalanması gereken evraklar vardı. Nöbetçi amir iki tane acil kodlu mesaj getirdi. Mesajlardan biri Ankara´ya tayini çıkanların bir an önce görev yerine gitmesi, diğeri ise Şırnak Çakırsöğüt Komando Birliğinin Ankara´ya görevlendirilmesiydi." dedi.

            ?ANAHTARLARI TOPLADIK?

Daha sonra bir başka mesaj aldıklarını anlatan Albay Şen, ?O mesajda Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koyduğu yazıyordu. Komutanımı arayarak ona bildirdim. Gelen emirler, Atatürk ilkelerine uymuyordu. Bu nedenle bu emirleri yerine getirmeyeceğimizi ifade ettim. Bektaş albay (Sivas eski Jandarma Alay Komutanı) mesajları okuduğunda ?Bu FETÖ´cülerin işi? dedi. Bana alayda kalmamı söyledi. Daha sonra ise Vali bey, Bektaş albayı arayarak makamına çağırdı. Ben alayda kaldım. Alınacak tedbirleri konuştuk. Silahlıkların ve araçların anahtarlarını topladık. Arazideki timlerin yerlerinde kalmalarına karar verdik. Rütbeli personelin yoklamasını yaptık. Bir kalkışmanın olduğunu ve hiçbir şekilde emirlere uyulmayacağını bildiren bir mesaj çektik."dedi.

?PATIRTI GÜRÜLTÜ OLURSA ATEŞ ET?

Tanık olarak ifadesi alınan Albay Şen´in koruması Uzman Çavuş Alparslan Uzun ise, akşam istirahatteyken Albay Şen´in kendisini arayarak alaya çağırdığını belirterek ?Hemen alaya gittim, oradan Bektaş Albay ile Tugay´a geçtik. Albayım girişte bana ?´içeride bir patırtı, gürültü olursa içeri gir ve ateş ederek beni çıkar´ dedi. Kapıya yakın bir yerde bekledim. Bir süre sonra telaşla çıktı, valiliğe gittik? dedi.

            ?GÜLEN ve CEMAATİ VAR?

            Sanık Komutan Sağır, iddia makamındaki Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal´ın ?Sizce bu hain darbe girişiminin arkasında kim var?" sorusu üzerine ?Basından duyduğumuz kadarıyla Fethullah Gülen ve cemaati var. Biz yemin ederken, ettiğimiz yemin çok açık, benim Allah´tan başka hiç kimseden korkum yok. Yemin ederken hayatımızı ortaya koyduk. Hayatımızı bu ülke için seve seve vermek için yemin ettik." dedi.

            GÖRÜNTÜLER İZLENDİ

            Verilen aranın ardından tekrar devam eden duruşmada daha sonra 15 Temmuz gecesinde Valilik binasında çekilen kamera kayıtları izlendi.

            AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

            İddia makamı olarak mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ,Sanık general Sağır´ın ?cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzenin yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

            20 ŞUBATA ERTELENDİ

            Gece geç saatlere kadar devam eden duruşma, sanık avukatlarının savunma yapmak için süre istemelerini dikkate alan mahkeme heyetinin duruşmayı 20 Şubat gününe ertelemesiyle sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü