USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ESNAF RAHAT NEFES ALACAK

ESNAF RAHAT NEFES ALACAK

ESNAF RAHAT NEFES ALACAK
31-10-2019 01:00
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından kullandırılan kredilere ilişkin yapılan son düzenlemelerle ilgili Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde ve dünyada yaşanan gelişmeler ve ekonomik dalgalanmalar ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesinde gerçekleştirdiği etkin mücadeleye rağmen hükümetin esnaf ve sanatkârlara kooperatif aracılığıyla sağladığı kredi desteklerinin artarak devam ettiğini söyleyen Başkan Demirgil, ?Kooperatifimizce esnaf ve sanatkârlarımıza kullandırılan krediler piyasa koşulları ve bankalara oranla çok avantajlı olduğu için talep çok fazla. Yeni iş kuran, mevcut işini büyütmek isteyen esnaf ve sanatkârlarımızın nakit ihtiyaçlarını karşılayarak ekonomik anlamda rahat nefes almalarını sağlıyoruz? dedi.

Bir yıllık kredilerde faiz oranının yüzde 7, bir yılı aşan kredilerde ise yıllık faiz oranının yüzde 8 olarak uygulandığını belirten Başkan Demirgil, ?Kredi kullanan esnaflarımız kredilerini 1 yıldan 4 yıla kadar ödeyebiliyordu. Yeni yapılan düzenleme sonrasında 4 yıllık ödeme süresi 5 yıla çıkarıldı. Bu uygulama ile kredi kullanan esnaf ve sanatkârlarımız ödemelerini 5 yıla kadar ödeme imkânına kavuşmuş olacak? ifadelerini kullandı.

Başkan Demirgil, şunları kaydetti:

?Yeni yapılan düzenleme ile esnaf ve sanatkârların kullandığı kredilerde banka tarafından alınan yüzde 2´lik komisyon bedelinde yüzde 1,5 oranında indirim yapıldı. Hükümetimiz tarafından yapılan yeni düzenleme ile esnaf ve sanatkârlarımızın bankaya ödeyeceği yüzde 2´lik komisyon oranı yüzde 1,5 oranında düşürülerek yüzde 0,5 olarak belirlendi. Buna göre banka komisyon oranı tüm kredilerde yüzde 0,5 olarak uygulanacak. Yapılan düzenleme tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olsun.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü