USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ESTAŞ´TAN 150 KİŞİYE İŞ

ESTAŞ´TAN 150 KİŞİYE İŞ

ESTAŞ´TAN 150 KİŞİYE İŞ
20-09-2018 07:01
Google News

Nurettin ÇUKURYURT

Şehrimizin büyük sanayi kuruluşları arasında ilk sıralarda yer alan ESTAŞ istihdama katkı sağlamaya devam ediyor. Son iki yılda aldığı elemanlarla personel sayısını 1000´in üzerine çıkaran ESTAŞ´ın 150 kişiye daha iş imkanı sağlayacağı işbaşı eğitim programı dün başladı.

         Halk Eğitim Merkezi´nde İş-Kur ile ortaklaşa düzenlenen 150 kişinin katıldığı işbaşı eğitim programının açılışında konuşan ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, şirket olarak azim ve kararlılıkla hem daha çok üretim, hem da daha çok istihdam sağlamak için yoğun çaba içerisinde olduklarını belirterek, ?Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar ESTAŞ´ta işbaşı yaparak iş hayatına atılacaklar, hayırlı olsun?dedi.

6 AY SÜRECEK

İş-Kur İl Müdürü Hikmet Canpolat ise işbaşı eğitim programının yaklaşık 6 ay süreceğini belirterek, Sivas´ın istihdam noktasında önemli mesafeler kat ettiğini vurguladı.

SGK İl Müdürü Kadir Boztepe de, ESTAŞ ile kurumsal bir ilişki içerisinde olduklarını belirtti.

2023´TE 2023 İSTİHDAM

ESTAŞ´ın son yıllarda üretim ve istihdam konusunda çok önemli adımlar attığını belirten Vali Davut Gül ise, ?ESTAŞ´ın hedefinin 2023 yılında çalışan sayısını 2023´e çıkarmak olduğunu biliyoruz. Bunun için kamu olarak gerekli desteği sağlıyoruz?dedi.

Vali Gül, devletin eğitim sağlık, güvenlik, adalet ve altyapı alanlarında önemli hizmetler yaptığını da vurgulayarak, ´´2. OSB´de önemli çalışmalar yapıldığını söylemekte fayda görüyorum. Sivas´ın istihdamını artıracak olan özel sektördür.  ESTAŞ Sivas ve ülkemizin bir servetidir. Devlet olarak desteklemeye devam edeceğiz´´dedi.

?2.OSB´yle İŞSİZLİK AZALACAK?

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz da, il genelinde en büyük istihdamı gerçekleştiren ESTAŞ´a teşekkür ederek, ?Yatırımcılarımız ilimizde bir takım çalışmalar yapıyorlar. Özellikle 2. Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçtiği zaman işsizlik bir nebze daha azalmış olacak.´´ dedi.

Türkiye´de 2017 yılından bugüne kadar 650 bin kişiye istihdam imkanı sağlandığını da belirten Milletvekili Yılmaz, ?Ülkemizde çalışan sayısı 29 milyon 314´e yükseldi. İstihdam oranı da yüzde 48.7´ye çıktı. Önceliğimiz yüzde 10.2 olan işsizlik oranını yüzde 5´e çekmektir. Bunun için daha çok yatırım yapılması lazım. Yatırım yapmadan işsizliği azaltmak mümkün değil.?dedi.

Konuşmaların ardından 150 kişinin katıldığı işbaşı eğitim programı başladı. 6 ay sürecek eğitimi başarıyla tamamlayacaklar ESTAŞ´ta işbaşı yaparak iş imkanı bulmuş olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü