USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FELAKETİ YAŞADIK: 22 ÖLÜ, 1030 YARALI (VİDEO)

FELAKETİ YAŞADIK: 22 ÖLÜ, 1030 YARALI (VİDEO)

FELAKETİ YAŞADIK: 22 ÖLÜ, 1030 YARALI (VİDEO)
27-01-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Türkiye bir deprem gerçeği ile karşı karşıya kaldı. Merkez üssü Elazığ´ın Sivrice ilçesi olan deprem birçok ilden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini 6.8 olarak açıkladı. Depremde Elazığ ve Malatya´da birçok bina yıkıldı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Depremde yıkılan binaların altında kalan 22 kişi hayatını kaybederken, 1030 kişi ise yaralandı. Deprem ilimizde de hissedildi. Depremi yaşayan vatandaşlar sokağa çıktı.

SIKINTI YAŞANMADI

Elazığ´daki deprem ilimizde de hissedildi. Valilikten yapılan açıklamada,?Merkez üstü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde deprem, Sivas ve ilçelerinde de hissedilmiş olup, an itibariyle herhangi bir can kaybı ve maddi hasar oluşmamıştır. Vatandaşlarımızın süreci itidalli takip etmesi önem arz etmekte olup; tüm kurum imkanlarımızla ve ekiplerimizle Elazığ´ın her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazır olduğumuzu bildiririz.? denildi.

AFAD VE UMKE EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

Depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmasına katılmak için ilimizden AFAD İl Müdürlüğü´nden 20 personel 5 araç, Sağlık İl Müdürlüğü´nden, 25 personel 6 araç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nden 20 personel 7 araç bölgeye gitti.

BELEDİYEDEN YARDIM KAMPANYASI

Yaşanan deprem sonrası deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için Sivas Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Belediyeden yapılan açıklamada,? Tüm hemşerilerimize duyurulur. Afet bölgesine gönderilmek üzere bağışlamak istediğiniz kışlık kıyafet ve battaniye yardımlarınızı Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüze teslim edebilirsiniz.? diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü