USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FIRSATÇILIK UYARISI

FIRSATÇILIK UYARISI

FIRSATÇILIK UYARISI
11-07-2019 07:15
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

15 Temmuz ve 4 Eylül gibi önemli günleri fırsat gören bazı uyanıkların maddi çıkar sağlamak amacıyla, hiçbir resmiyeti olmayan gazete ve dergi çıkarma girişimleri olduğu uyarısı yapıldı.

Sivas Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Naci Yıldız, dün yazılı açıklama yaparak 15 Temmuz ve 4 Eylül gibi önemli günleri fırsat bilen bazı uyanıkların, yasal olmayan yollarla maddi menfaat sağlamak amacıyla hiçbir resmiyete dayanmadan merdiven altı gazete ve dergi çıkarmak için harekete geçtiklerini belirterek, ?Valilik, Özel İdare ve Belediye başta olmak üzere kamu kurumlarımız ve STK´larımız bunlara kanmamalıdır. Özellikle Cumhuriyet Basın Savcılığının duyarlı olmasını istiyoruz?dedi.

Üzerine vazife olmadığı halde bu önemli günlerde gazete ve dergi çıkarmak isteyenlerin asıl amacının gayrimeşru gelir elde etmek olduğunu da belirten Başkan Yıldız, ?Bunların Valilik, Özel İdare ve Belediye´den maddi ve manevi destek gördüklerini belirten ifadeler duyuyoruz. Yılda bir iki sayı gazete çıkarılamaz. Yasa ve kanunlar var. Vergi kaydı, mevkute beyannamesi dahi düzenlenmeden yapılan bu yayınlar korsan yayın niteliğindedir. Valiliğimiz, Belediyemiz ve özellikle de Cumhuriyet Basın Savcılığımızın gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.?dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü