USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FOTOĞRAFÇILIĞIN İNCELİKLERİNİ ANLATTI

FOTOĞRAFÇILIĞIN İNCELİKLERİNİ ANLATTI

FOTOĞRAFÇILIĞIN İNCELİKLERİNİ ANLATTI
14-12-2019 07:00
Google News

Burcu CELLAT

 Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Kulübü tarafından, İletişim Fakültesi Konferans Salonu´nda Reklam, Ürün, Model ve Wedding Fotoğrafçılığında Yeni Dönem? konulu söyleşi gerçekleştirildi. Etkinliğe öğretim elemanları, konuk Mücahit Güney ve öğrenciler katıldı. Mesleğe nasıl başladığını anlatan Mücahit Güney, ilk olarak ürün çekimlerinde dikkat edilmesi gerekenler, çekim esnasında ışığın ve makine değerlerinin nasıl olması gerektiği ve çekim ölçümleri hakkında bilgiler verdi.

 Hayatın hemen hemen her alanında aktif medya kullanıcıları dahil, birbirine paralel tüm mesleklerin fotoğraf makinesine ihtiyaç duyduğunu ve duymaya da devam edeceğini ifade eden Güney, yeni dönem fotoğrafçılığında olmazsa olmazların başında güncelliği yakalamanın olduğuna dikkat çekti.

 Kullanılan ekipmanların maliyetli ürünler olduğuna dikkat çeken Güney, ?Bu işi hakkıyla yapacaksanız kazancınızın büyük kısmını reklam ve ekipmana yatırmanız gerekir. Ancak iyi ekipman en iyi işi çıkarır diye bir durum yok, iyi görmeniz kaliteli ve güzel işler çıkarmanızı sağlar.? ifadelerine yer verdi.  Güney daha sonra yeni dönem düğün çekim teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.  Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Güney konferansın ardından fakültenin stüdyosunda öğrencilere uygulamalı fotoğraf eğitimi verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8.7.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü