USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

GELENEKSEL SERGİ - video

GELENEKSEL SERGİ - video

GELENEKSEL SERGİ - video
09-03-2019 07:39
Google News

Burcu CELLAT/

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü, El Sanatları ve Sanat Tasarımı tarafından Vali Salih Ayhan´ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan´ın himayesinde, ?Sivas Kadın Başlıkları ve Gelenekli Sanatlar´ adlı sergi, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde dün yoğun bir katılımla açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Aysel Şenlen, serginin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlendiğini belirterek, ?Olgunlaşma enstitülerinin en önemli amaçlarından olan kültürel değerleri, geleneksel sanatlarımızı ve il kültürümüzü araştıran ve gelecek kuşaklara aktaran, bunları ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtımını sağlayan teknolojik altyapı doğrultusunda sektörün izlemiş olduğu elemanları yetiştiren kurumlardır. Bu amaçlar doğrultusunda yoğun çalışmalar içerisinde ekip arkadaşlarımızla, sayın valimizin eşi Zeynep Akkiraz Ayhan hanımefendinin himayesinde bu sergiyi hazırlamış bulunuyoruz. Sergimize katılan herkese çok teşekkür ederiz? dedi.

Vali Salih Ayhan ve eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın ile eşi Yurdagül Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, bazı protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen sergide, 65 eser yer aldı. Sergi bugün akşam saat 20.00´a kadar gezilebilecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü