USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GELİŞME İÇİN ÖNEMLİ ADIM

GELİŞME İÇİN ÖNEMLİ ADIM

GELİŞME İÇİN ÖNEMLİ ADIM
26-04-2018 09:30
Google News

Gökhan KARA

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ORAN´ın öncülüğünde, Valilik, Belediye, Özel İdare ve Ticaret Sanayi Odası tarafından ortaklaşa yapılan proje ile hayata geçirilen Avrupa Birliği destekli İŞGEM´in açılışı dün Organize Sanayi Bölgesi´nde düzenlenen törenle yapıldı.

                Vali Davut Gül, ORAN´ın öncülüğünde kurulan ve 35 milyon lira hibe alınan İŞGEM´in Sivas´ta isdihdam ve kalkınmaya öncülük edeceğini belirterek, ?Sanayimizin ve yatırımlarımızın gelişmesi için artık teknolojik ürünler üretmeliyiz, İŞGEM buna öncülük edecek? dedi.

?İŞİ, PİYASAYI ÖĞRETECEK?

Sivas´a dışarıdan sanayicilerin gelmemesinin tek sebebinin alt yapı eksikliği olduğunu vurgulayan Vali Gül ?Sivas´ta devlet eliyle yapılanları saymazsak son 30 yılda gelişen bir sanayimiz var. Şimdi limanlara ulaşım yollarımız var, demir ve hava yolları ile ulaşımız da çok iyi duruma geldik. Şehrimiz yaşanabilir bir şehir oldu. Organize Sanayi Bölgemizin alt yapısı, doğalgazı çok iyi durumda. Dolayısıyla da her geçen gün Sivas´ın cazibesi artıyor. Birinci Organize Sanayi bölgesinde kapasitemizi doldurmak üzereyiz. 2´nci Organize Sanayi Bölgemizde inşallah bu hafta içerisinde alt yapı ihalesine çıkacak. Oranın farkı ise her parsele demir yolu hattının çekildiği Türkiye´deki ender OSB´lerden birisi olmasıdır. Dolayısıyla büyük, ulaşabilir, sembolik fiyatlar ile yatırımcıya yer tahsis edilebilece. İŞGEM´de ise adeta yüzme bilmeyenlere sığ denizlere açılmadan önce, havuzda yüzmeyi öğretecek. Girişimciler yatırım yapmadan önce burada belli bir ölçekte işi, piyasayı öğrenecek, 3-5 sene sonra da OSB´de kendi işletmelerini daha sağlam temeller üzerine kuracak? dedi.

 

                ?EN BÜYÜK HANDİKAPLAR?

 

Belediye Başkanı Sami Aydın´da İŞGEM´in Sivas´ın gelişmesine katkı sunacak önemli bir proje olduğunu bertirek ?Bizim için en büyük handikap tecrübe, teknoloji, pazarlama ve finansmandır. İŞGEM tüm bu dezavantajlarımızı gidermek için profesyonel destek sağlayacak?dedi

?ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE?

İŞGEM´in Sivas´a büyük katkılar sunacağını vurgulayan Başkan Aydın, ?Bu projenin gelişmesinde katkısı olan Bilim Teknoloji Bakanlığı´na, Avrupa Birliğine, Delegasyona ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sivas´ta sanayicimiz, girişimcilerimiz içinr en büyük handikap tecrübe, teknoloji, pazarlama ve finansmandır. Öyle ki yeni kurulan iş yerlerinin önemli bir kısmı belirli aşamaya gelmeden yok olup ediyor. İşte İŞGEM ile beraber maliyeti olmayan, birçok riski alamadan tecrübe kazanacağımız, yapmış olduğumuz işi bilerek yapacağız, üretmiş olduğumuz mamulleri ülke geneline ve dünyaya nasıl sunacağımız noktasında ciddi katkı sunacak bir imkana kavuşuyoruz. Herkesin ve her şeyin bir kapasitesi vardır. Herkes her şeyi bilip yapamaz. Profesyonelce destek almayan firmaların kalıcı olmadığı bir gerçektir. İŞGEM´in katkısı ile hayati önem taşıyan bilgilere kavuşma imkânı bulacağız. Türkiye´nin gerçek anlamda kalkınması için dengeli büyümemize ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. 81 ilimizin var olan potansiyelini etkili kullanması gerektiğini savunuyorum. Bu bakımından bu proje sadece Sivas için değil ülkemiz için önemli bir projedir?dedi.

 

                ?BÜYÜK TESİSLER OLACAK?

 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise, 2005´ten beri peşinde oldukları bu önemli projenin hayata geçmesinin gururunu yaşadığını ifade ederek, ?Burada ulaşamadığımız teknolojik bilgiler verilecek, 5-10 yıl sonra Sivas´ta daha çok ihracat yapacak büyük tesisler olacak?dedi.

Başkan Yıldırım, ?İş Geliştirme Merkezi bizim açımızdan 2005 yılında başlayan bir projedir. 2005 yılında ilimiz özelleştirme sosyal destek projelerinde Türkiye birincisi olmuştu. Özelleştirme İdaresi bir İŞGEM kurulması için destek vermek istemiş KOSGEP tarafından 4 tane il belirlenmişti. Bu 2007 yılında oldu. Fakat 2012 yılına kadar gerçekleştiremedik. 2012 yılında bu projeyi tekrar sunduk. Bu projenin sunumunda 2 kişinin çok büyük emekleri var. Bunlardan birisi Genel Sekreterimiz Mutlu Türkoğlu, diğeri ise OSB Müdürümüz Bekir Eminoğlu´dur, çok teşekkür ediyorum. Açık konuşmak gerekirse Organize Sanayi Bölgesi´nde sosyal tesis ve müdürlüğüne ihtiyacımız vardı. Bunun ikisini nasıl bir araya getirerek bir eser kazandırırız diyerek yola çıktık. Sivas´ın belki de destek olarak en yüksek miktarlı desteği ile bunu gerçekleştirdik. Burada 35 tane iş yeri var. Tabi buraya başvuru yapıp iş yeri açacağız, az kira ödeyeceğiz diye düşünmemek lazım. Aslında burada hepimizin ulaşmakta zorlandığımız hizmetler veriliyor. Maliyetine gücümüz yetmeyecek bilgiler sunuluyor. Buradaki gelişme ile beraber 5-10 sene sonra Sivas´ta büyük ölçekli ihracat kapasitesi olacak yeni teknolojik tesisler yapılacağına inanıyorum? dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü