USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

GERÇEK GİBİ TATBİKAT

GERÇEK GİBİ TATBİKAT

GERÇEK GİBİ TATBİKAT
02-03-2019 07:57
Google News

Burcu CELLAT

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Deprem Haftası nedeniyle ilimizde afet ve acil durumlarda güvenli tahliye tatbikatı yapıldı.

Yenişehir Mahallesinde bulunan Şehit Furkan Peker Anadolu Lisesi´nde gerçekleştiren tatbikata Vali Salih Ayhan ile kurum müdürleri katıldı.

Senaryo gereği merkez üssü Sivas´ın Kızılkavraz Köyünde 5,2 şiddetinde deprem yaşandı. Depremin etkisiyle zarar gören okul binasında kalorifer kazanında doğalgaz sızıntısı nedeni ile yangın çıktı ve olay yerine AFAD, itfaiye ve emniyet güçleri sevk edildi.

Ekipler ilk önce binadaki öğrencileri tahliye etti ve yaralıları okul bahçesinde kurulan sahra hastanesine taşıdı. Yangında üst katlarda mahsur kalan öğrenciler ise AFAD ve itfaiye görevlilerince pencereye kurulan hava tahliye istasyonuyla kurtarıldı. Yaralılara ilk müdahaleyi de 112 ekipleri yaptı.

AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci ülkemizin, Avrupa´nın en çok deprem riski taşıyan ülke konumunda olduğunu ve her zaman doğal afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

?DOĞAL AFETLERE

HAZIR OLMALIYIZ?

Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Vali Salih Ayhan, ?Her türlü doğal afete hazır olmamız gerekli. Kurumlarımız bu manada ciddi anlamda hazırlıklar yapmakta. Doğal afetlerle ilgili çok acı tecrübelerimiz var. Ders alıyoruz ama çok kısa zamanda bunu unutuyoruz. Bunu daha erken yaşta yaşam felsefesi haline getirmemiz gerekmektedir. Bu tür tatbikatları yapmak çok anlamlı. Çağın gereksinimlerine uygun binalar inşa etmemiz gerekli? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü