USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

116 ÜYELİĞİN ASKIYA ALINMASI ÇİRKİN BİR YÖNTEMDİR

116 ÜYELİĞİN ASKIYA ALINMASI ÇİRKİN BİR YÖNTEMDİR

116 ÜYELİĞİN ASKIYA ALINMASI ÇİRKİN BİR YÖNTEMDİR
10-02-2018 07:58
Google News

 

Gökhan KARA /

Ticaret Borsası Başkan adayı Hayrullah Karakaya, Borsa Yönetiminin Meclis kararıyla seçim arifesinde, 116 üyenin üyeliğini askıya almasını eleştirerek ?Muhtemelen kendilerine oy vermeyecek olan meslek mensuplarımız için alınan bu karar son derece çirkin bir yöntemdir?dedi.

Dün bir otelde basın toplantısı düzenleyerek, Ticaret Borsası yönetimini, ?Bu koltuk hırsı, bu kadar makam hırsı neden, Borsa hilafetle mi yönetiliyor, borsa tapulu malınız mı, seçim iradesine neden güvenmiyorsunuz?? diye sert sözlerle eleştiren Karakaya, Meclisin apar topar 31 Ocak´ta toplanarak, faal olmadıkları ve aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle 116 esnafın üyeliğini askıya almasının, oy hesabına yönelik olduğunu ileri sürdü.

Nisan ayının 15´ine kadar yapılacak borsa seçimleri arifesinde, borsa meclisinin aldığı kararın seçime şimdiden gölge düşürdüğünü de vurgulayan Karakaya şunları söyledi.

 ?Normal yollarla yapılacak olan bu seçimleri kazanması adeta imkansız olan mevcut yönetim kurulu Sivas Ticaret Borsası tarihinde uygulanmayan bir yönteme başvurarak tamda seçim arifesinde borsalar kanununun 32. Maddesini uygulamak suretiyle, kendilerine yakın olmadıklarını düşündüğü 116 üyemizi 31.01.2018 tarihinde yaptıkları olağanüstü meclis toplantısı ile askıya almışlardır. Kanunu uygularken dahi çok çirkin bir yönteme başvurup muhtemelen kendilerine oy vermeyecek meslektaşlarımıza birkaç ay öncesinden tescil işlemi yaptırarak bu kirli oyunu son kozları olarak uygulamaya almışlardır. Sadece makam ve koltuk hırsı için bu kirli oyunu oynayan zihniyetin yaklaşık 10 yıl önce Sivas Kasaplar Esnaf Odasının kapatılmasına sebep olan zihniyet olduğunu çok iyi biliyoruz. Memleketini düşünen daha iyi noktaya nasıl getirir ve üye sayımızı artırmak suretiyle şehrimizin üretimini artırmaya nasıl bir çare buluruz diyerek çalışması gereken bir sivil toplum kuruluşunun mevcut üyeleri askıya alarak temsil ettiklerini zannettikleri kurumun adeta kapanışının fitilini ateşlemişlerdir?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü