USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

GÖLGE SERGİSİ İLGİ ÇEKTİ - video

GÖLGE SERGİSİ İLGİ ÇEKTİ - video

GÖLGE SERGİSİ İLGİ ÇEKTİ - video
21-02-2019 07:39
Google News

Burcu CELLAT/

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim üyesi Dr. Şükran Bulut´un 32 eserden oluşan ?Gölgeler´ adlı sergisi dün Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi´nde beğeniye sunuldu.

Yoğun ilgi gören sergi hakkında bilgi veren Bulut, kendi objektifinden çektiği gölgeleri, bir parça, vazgeçilmez ve en sadık dost olarak değerlendirdi.

Gölgelerin bazı ülke, kültür ve toplumlarda farklı şekilde değerlendirilebildiğini de vurgulayan Bulut, ?Ekvator´da bir bölgede, oranın yerlileri gölgenin tam öğle saatinde yansımamasına bağlı olarak dışarıya çıkmazlarmış. Nedeni ruhlarının kaybolacağını, kendilerinin gerçek hayatta var olmayacaklarını algıladıklarındandır. Bu nedenle  öğle saatinde dışarıya çıkmayı reddederlermiş. Gölge her yerde her şekilde var. Edebî eserlerimizde var, bunun üzerine yazılmış şiirler var. Romen Diyojen´in dediği gibi ?Gölge etme, başka ihsan eylemem´ gibi bir söz var, atasözlerimiz de var. Onun dışında da gölge benim için aslında sadece bir leke değil; gölge içi çok dolu beni anlatan ve ifade eden, her insanın özünü anlatan, ruhunu, kişiliğini ve hayatın özetini veren içi çok dolu bir kavram. O şekilde görüyorum. Biraz da sanatseverlerin merak etmesini ve merak edenlerin de gelip sergiyi izlemelerini tavsiye ediyorum? dedi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü