USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GRİP VAKALARINDA AZALMA VAR

GRİP VAKALARINDA AZALMA VAR

GRİP VAKALARINDA  AZALMA VAR
08-01-2018 07:35
Google News

Beste KURT

Sağlık Bakanlığı basında yer alan ?Virüs Alarmı? haberleriyle ilgili açıklama yaparak, Grip vakalarının geçen yıllara göre daha az düzeyde görüldüğünü belirterek ?Hijyene dikkat edin, kalabalık ve kapalı yerlerde oturmayın, hekim önerisi dışında ilaç kullanmayın? uyarısında bulundu.

Gribin, Ülkemizin de içinde bulunduğu kuzey yarımkürede, her yıl sonbahar aylarında başlayıp ilkbahar aylarında azalarak devam ettiği belirtilen açıklamada,gribal seyrin her yıl olduğu gibi bu yıl yakından takip edildiği ve tüm yıl boyunca hangi grip virüslerinin etkili olduğunun belirlendiği vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında aynen şunlar belirtildi.

?Bu yıl mevsimsel grip vakaları, geçmiş yıllar ile kıyaslandığında daha düşük düzeyde seyretmektedir. Beklenmedik bir salgın veya bazı illerimizde olağandışı bir artış gözlemlenmemektedir.

Hastalıktan korunmak için kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, ellerin temiz tutulması, hasta kişilerle temastan kaçınılması, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmaması önemlidir. Hasta kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamaları ve evde istirahat etmeleri, hem hastalığın iyileşmesini hızlandırmak hem de hastalığın bulaşmasının önüne geçmek için önemlidir, bu nedenle grip olan kişilerin istirahat etmesi gerekmektedir. Hekim önerisi olmadıkça gelişigüzel ilaç kullanılmamalıdır?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü