USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

MECLİSTE ATA´YA SAYGI

MECLİSTE ATA´YA SAYGI

MECLİSTE ATA´YA SAYGI
11-11-2017 07:55
Google News

Erhan CEYLAN/

İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda Meclis Başkan Vekili Ferhat Ünsal başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 79´ncu yılında andı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan oturumun ardından söz alan meclis üyelerinden Aytekin Kulmaç, ?Arakanlı ve Suriyeli vatandaşlar gibi yer yurt aramıyorsak işte bunu bugün Mustafa Kemal Atatürk´e borçluyuz? dedi.

Atatürk´e dil uzatanlara karşı ise sert tepki gösteren Kulmaç, Türkiye´de hür ve bağımsız yaşanılıyorsa bunun temelini Atatürk´ün attığını belirterek, ?Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyette intikalinin 79. yılında rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Herkes Atatürk hakkında bir şey söyleyebilir. Herkesin söyleme hakkı vardır ama bugün bu ülkede özgürce yaşayan bir vatandaş yurtsuzluğun ne olduğunu bilen bir vatandaş geçmişinde çıkarmış olduğu liderlere saygısızlık ediyorsa o onun cibilliyetinin gereğidir. Bizler bugün bu kürsülerde rahatça konuşabiliyorsak, Arakanlı, Suriyeli gibi yer yurt aramıyorsak işte bunu bugün o liderlere borçluyuz? dedi.

GÜLLER´DEN LAİKLİK VURGUSU

CHP´li meclis üyelerinden Sadık Güller, Türkiye Cumhuriyeti´ni kurarak bağımsızlık, laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti bırakan Atatürk ve silah arkadaşlarını özlem ve minnetle andıklarını söyledi.

?O BİR DÜNYA LİDERİDİR?

Osmanlı´nın son dönemlerinde yetiştirdiği en başarılı askerlerden biri olan Mustafa Kemal Atatürk´ün bir dünya lideri olduğunu vurgulayan MHP´li meclis üyesi Bekir Tanyıldız da ebediyete intikal eden Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile andıklarını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ü ebediyete intikalinin 79.yıl dönümüdür. Büyük lider Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Böyle günler yıllara göre farklı anlamlar da ifade edebiliyor. Yaşanan olaylar farklı bakış açılarını meydana getirebiliyor. Son günlerde maalesef Atatürk hakkında olumsuz anlamda bazı söylemler ısrarla ortaya atılıyor. Tarihi birçok başarı ve zaferlerle dolu olan büyük önder Atatürk bir dünya lideridir. O yurtta ve dünyada barış diyebilen zorunlu olmadıkça savaşı bir cinayet olarak niteleyen muazzam bir insandır. Mazlum milletlerin umudu olan savaştığı düşmanlarının bile taktirini toplayabilen bir devlet adamıdır. Kendisini milletine ve tüm dünyaya kabul ettiren bir lidere olumsuz anlamda laflar etmek iftiradan öteye gidemez. Bu eylemde olan kişi ve kişileri de tarih müfteri ilan edecektir. Taş üstüne taş koyabilen yöneticileri bile taktirle karşılayan bu millet, Mustafa Kemal Atatürk´ü sadece 10 Kasımlarda değil, son Kasıma kadar şükranla, minnetle ve rahmetle anmaya devam edecektir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü