USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Hafızalara Kazınan Kostümler Sergilenecek

Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından oynanan oyunlar kullanılan kostümlerden oluşan sergi açılacak.

Hafızalara Kazınan Kostümler Sergilenecek
13-12-2023 10:39
SİVAS
Google News

Tuğba SARIKAYA

Geçmişten günümüze yüzlerce oyun sahneleyen Devlet Tiyatrolarının sahnelerinde görülen oyuncular dışında, alkışı hak eden ve izlenilen oyunda emeği geçen yaratıcı birçok kişi var perde arkasında. Bunlardan biri de tabii ki kostüm tasarımcıları. Onların yüzleri hiçbir zaman görülmez ama oyuncuların hangi karakteri canlandırdıklarını, nasıl bir ruh halinde olduklarını, hangi dönemde yaşadıklarını, sosyal statülerini bu kostüm tasarımcıların yaptığı kostümlerden görülür. Oyuna kattıkları görsel ve anlamsal değerleri göz önüne alırsak ne kadar değerli oldukları anlaşılır.

Sivas Devlet Tiyatrosu, tiyatro seyircisinin hafızasında yer tutan, Devlet Tiyatrolarında sahnelenen unutulmaz oyunların kostümlerini izleyicileri ile buluşturacak. Tiyatronun görsel tarihinin tiyatro seyircisiyle buluşturacak olan kostüm sergisi, 14 Aralık Perşembe günü, saat 19:00’da açılacak.

Atatürk Kültür Merkezi tiyatro salonunun fuayesinde aralık sonuna kadar gezilecek olan serginin açılışının ardından Sivas Devlet Tiyatrosu, saat 19:30’da, “Eyvah Yine Karıştı (Oscar)” adlı komedi oyunu Sivaslı sanatseverlerle buluşturacak.

sivas son dakika  sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü