USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

HALAYLI KUTLAMA

HALAYLI KUTLAMA

HALAYLI KUTLAMA
02-05-2017 07:59
Google News

 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yaklaşık 600 polisin görev yaptığı alanda olası olaylara karşı bomba imha uzmanı görev yaptı, TOMA´lar ise hazır bekletildi. Trafiğe kapatılan Mevlana Caddesi üzerindeki miting alanında düzenlenen kutlama programına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, bazı siyasi partilerin temsilcileri, sendikalar, Sivil Toplum Örgütleri (STK) ve bazı öğrencilerle çok az sayıda vatandaşların katıldığı gözlendi.

Erhan CEYLAN/

22 Nisan 2009 tarihinden bu yana resmi tatil olarak kabul edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Mevlana Miting alanında kutlandı.

Kutlamaların yapılacağı alanda günler öncesinden sürdürülen hazırlıklar kapsamında cadde trafiğe kapatıldı, araç ve çöp konteynerleri güvenlik önlemleri kapsamında kaldırıldı. Polis, Mevlana Caddesi´nin yanı sıra caddeye giriş-çıkış yapan tüm yollarda da kontrol noktası oluşturdu.

Kutlamanın başlangıç noktası olan Ethembey Parkı önünde toplanan gruplar, polisin oluşturduğu güvenlik noktalarında sıkı bir aramaya tabi tutuldu.

MİLLETVEKİLİ ARAYA GİRDİ

Arama noktalarından geçen bazı sendika üyeleri ile polis arasında kısa süren tartışmalar yaşandı. Birkaç kişinin polisin aldığı sıkı güvenlik önlemlerini eleştirmesiyle başlayan tartışma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız´ın araya girmesiyle son buldu.

AKYOL´UN KONUŞMASI

Mevlana miting alanında katılımcılara seslenen 1 Mayıs Tertip Komite Başkanı Mustafa Akyol, özgürlük için meydanlarda olduklarını bildirdi.

Komite Başkanı Akyol, halkın barınma hakkına yönelik saldırılar olduğunu ileri sürerek, temel ihtiyaç maddelerinin yapılan zamlar nedeniyle alınamaz hale geldiğini, sağlığın parasallaştırıldığını iddia etti.

AKYILDIZ DA KONUŞTU

CHP Milletvekili Ali Akyıldız ise, 2016 Temmuz ayından buyana çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle çok sayıda işçi, memur, polis, akademisyen, doktor, öğretmen, esnaf ve vatandaşların tutuklandığını ancak FETÖ denen terör örgütünden tek bir siyasetçinin dahi gözaltına alınmadığını ileri sürdü.

Akyıldız´ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutlamasıyla sona eren konuşmasının ardından alandakiler davul-zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs´ı kutladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü