USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Halk Oyunlarında Bölge Şampiyonu Oldular

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yozgat’ta düzenlenen Halk Oyunları Geleneksel Dal Grup Yarışmasında bölge şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Halk Oyunlarında Bölge Şampiyonu Oldular
01-05-2023 14:22
SİVAS
Google News

Arife Defne ARSLAN

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu koordinesinde düzenlenen ve 17 ilden 56 ekibin katılım sağladığı “Okul Sporları Halk Oyunları Grup Yarışması” sona erdi.

Yozgat Rıza Kayaalp Spor Salonunda yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen okullar arası halk oyunları grup yarışmaları 17 kentten gelen takımların katılımı ile gerçekleşti. Düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda gerçekleştirilen yarışmalarda öğrenciler kategorilerinde birinci olabilmek tüm hünerlerini sergiledi. Üç gün süren yarışmalara  Adana, Aksaray, Amasya, Çorum, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Mersin Samsun, Sinop, Sivas, Tokat ve Yozgat temsilcileri katıldı.

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Halk Oyunları Geleneksel Dal Grup Yarışmasında bütün rakiplerini geçerek bölge birincisi oldu. Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Sivas ekibi madalyalarını Yozgat Valisi Ziya Polat’tan aldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü