USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HASTANEYE HACİZ

HASTANEYE HACİZ

HASTANEYE HACİZ
24-09-2019 01:02
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Mart ayından itibaren ilimizde sağlık hizmeti veren ve geçtiğimiz günlerde kapısına kilit vurulan A Life Hastanesi´nin devredilmek istendiği ancak hastane ruhsatına haciz konulması nedeniyle devir işleminin gerçekleştirilemediği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü´nden yapılan yazılı açıklamada; ?İlimizde faaliyet gösteren özel bir hastanenin şu an hizmet veremeyişi yeterli sayıda hekim ve sağlık personelini bünyesinde bulunduramayışı, laboratuar ve temel sağlık hizmetleri sunum noktasında yaşanan insan kaynakları sıkıntısıdır. Hastane yönetimi İl Sağlık Müdürlüğüne başvuruda bulunarak hastanenin başka bir şirkete devretmek istemesiyle ilgili olarak, hastane ruhsatına İhtiyaten Haciz kararı konulması nedeniyle işlem gerçekleştirilememiştir. Gerekli yasal mevzuatlar ve standart personel kriterleri sağlanması durumunda hizmet sunumuna devam etmesinde bir engel bulunmamaktadır? denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?Sağlık ve sağlık hizmeti sunumu, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yaratılmasında ve korunmasında özel bir öneme sahiptir. Sağlık hizmetlerinin, vatandaşlarımıza kaliteli ve etkin bir şekilde sunulması Sağlık Bakanlığımızın öncelikli hedeflerinden bir tanesidir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza kaliteli ve güvenli hizmet noktasında kamu ve özel tüm sağlık kuruluşlarına verdiğimiz destek kesintisiz olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü