USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

HAYIRLI OLSUN

HAYIRLI OLSUN

HAYIRLI OLSUN
24-03-2017 07:58
Google News

?BİZ ÇALIŞACAĞIZ SİVAS KAZANACAK?

Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Biz çalışacağız, Sivas kazanacak. Ne söz verdiysek yerine getirmek boynumuzun borcudur.  Kentte araç sayısının arttığı bir gerçektir. Otopark ihtiyacını gidermek amacıyla altı 800 araçlık otopark olacak, bittiğinde muhteşem bir meydana kavuşacağız. 15 Temmuz´da şehit düşen kahramanlarımızı anmak adına meydanımıza 15 Temmuz Şehitler Meydanı adını verdik. Sivas´ımıza hayırlı olsun?dedi.

Erhan CEYLAN/

Valilik binası arkasında altı 800 araçlık otopark, üstü ise meydan olacak şekilde tasarlanacak olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nın temeli atıldı.

Temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Selim Dursun, Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Musa Demirci, Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Mehteran konserinin ardından katılımcılara meydana neden ?15Temmuz Şehitler´ isminin verildiğine dair kısa film gösterisi izlettirildi.

?BİZ ÇALIŞACAĞIZ SİVAS KAZANACAK?

Belediye Başkanı Sami Aydın, 2002 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Sivas´ta düzenlediği miting görüntülerinin de yer aldığı kısa film gösterisinin ardından, 15 Temmuz Şehitler Meydanı çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek,  ?Biz çalışacağız, Sivas kazanacak. Ne söz verdiysek yerine getirmek boynumuzun borcudur? dedi.

Altı 800 araçlık çok katlı otopark olarak inşa edilecek olan meydanın dünyanın en büyük meydanlarından biri olacağını vurgulayan Başkan Aydın, ?Her fırsatta Sivas´ın tarih ve kültür kenti olduğunu ifade ediyoruz. Bu eserleri gün yüzüne, ön plana çıkarmak adına her gün yeni bir adım atıyoruz. Bugün de o adımlardan biri için burada toplandık. Ecdat bundan bin yıl önce bizlere muhteşem eserleri bıraktılar. İstedik ki bizden sonraki nesiller de bizlere teşekkür ve dua etsinler. Asıl hedefimiz millete hizmettir. Kentte araç sayısının arttığı bir gerçektir. Otopark ihtiyacını gidermek amacıyla altı 800 araçlık otopark olacak, bittiğinde muhteşem bir meydana kavuşacağız. 15 Temmuz´da şehit düşen kahramanlarımızı anmak adına meydanımıza 15 Temmuz Şehitler Meydanı ismini verdik. Sivas´ımıza hayırlı olsun.? dedi.

?SİVAS, DDY MERKEZİ OLACAK?

Ak Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk ise, lansmanını yaptıkları milli tren yük vagonu ile birlikte Sivas´ın yeniden demiryolu merkezi olacağını söyledi.

Sivas´ın ihtiyacı olan temellerden birinin 15 Temmuz Şehitler Meydanı olduğunu da sözlerine ekleyen Soluk, ?Sivas 19 Mart´ta Başbakanımıza bayram havası yaşattı. Bugün ise Milli Eğitim ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarını ağırlıyoruz. Bugün milli yük tren vagonlarımızın lansmanını yaparak Sivas´ın yeniden demiryolunun merkezi olduğunun işareti verilmiştir. Bunun yanı sıra 15 Temmuz Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı birleştiğinde Sivas´ımız çok daha güzel bir il haline gelecektir. Sivas her zaman en iyilerine layık bir şehirdir? diye konuştu.

?SİVAS ZENGİNLEŞİYOR?

Vali Davut Gül ise Sivas´ın zenginleştiğini ifade ederek, bu zenginleşmeyi artan araç sayısına bağladı. Vali Gül, ?Bugün temelini atacağımız tesis birçok şeyin göstergesi ama özetle iki şeyin göstergesi. Birincisi Sivas´ın zenginleştiğinin göstergesidir. Bunu da şuradan anlıyoruz. Merkezde 95 bin tane motorlu kara taşıtı var. Yani her 3,5 kişiye bir araç düşüyor ve bunların otoparka ihtiyacı var. İkincisi ise kurumlar arasındaki uyumdur. Biliyorsunuz valiliğin arkasında adliye ve bazı kurumlar vardı. Bunlar için Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz´ın riyasetinde yeni bir ek bina yapılıyor, adliye binası yapıldı, belediye başkanımızın 22 milyonluk yatırımını da eklediğimizde 80 milyonun üzerinde bir yatırım kazandığımızı görüyoruz. Bakanlarımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum? dedi.

YILMAZ: ?DÜNDEN DAHA İYİYİZ?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, Sivas´ın gerek hükümet gerekse yerel yönetim düzeyinde yatırım almaya devam ettiğini vurgulayarak, verilerin sözleri vatandaşların da takip etmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Yılmaz, ?Biz verdiğimiz sözü yerine getirirken lütfen sizler de bu sözlerin takipçisi olun. Eksik kalırsa bize hatırlatın. Önemli olan Sivas´ımız kazansın. Milli yük vagonunun tanıtımını yaptık. Bu tanıtım inşallah TÜDEMSAŞ´a eski günlerini kazandıracaktır. Biz sözlerimizi zamanında yapmaya çalışacağız. OSB ve hızlı tren çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bugünümüz dünden daha iyi. Sami Bey meydanı Kasım´da bitireceğiz dedi ama biz akıllarda kalması adına 29 Ekim´de açılmasını bekliyor, bu yatırımın Sivas´a hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

BAKAN ARSLAN´dan 2. PİST MÜJDESİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Sivas´a müjde ile geldi.

Bakanlığın Sivas´a kazandırdığı yatırımların yanı sıra proje aşamasında olan yatırımlardan bahseden Arslan, ?Nuri Demirağ Hava Limanındaki pistin yenilenmesi gerekiyor. Ancak bu çalışma sırasında pistin bir yıl süre ile kapanması lazım. Buna Sivaslının sabrı yok. Hele bizim, hiç sabrımız yok. Bu nedenle havalimanını kapatmak yerine Sivas´a ikinci bir pist müjdesi vermek istiyorum? dedi.

SİVAS´IN TARİHİYLE GURUR DUYUYORUZ

Bakan Arslan ?Şehitlerimizi unutmamak adına bugün temelini atacağımız 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nı için Belediye Başkanı Sami Aydın´a teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Sivas gibi bir tarih ve kültür şehrinde tarihi değerleri öne çıkarmak, etrafını açmak, aynı zamanda insanın hayatını kolaylaştıracak çok katlı bir otopark yapmak takdire şayandır. İnşallah 2018´in sonunda bizde Sivas´ı Hızlı tren ile tanıştıracağız? dedi.

 Ulaştırma Bakanlığı´nın Sivas´ta sürdürdüğü proje sayısının 59 olduğunu hatırlatan Bakan Arslan, Kuzey Çevreyolu, Yıldızdağı yolu, Sivas Malatya Karayolu, Kızıldağ ve Çamlıbel tünelleri ile Sivas´ın yeni hizmetler alacağını kaydetti.

DUALARLA İLK HARÇ

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ak Parti Milletvekilleri Selim Dursun, Habip Soluk, Hilmi Bilgin ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Musa Demirci, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan´ın yaptığı duanın ardından butonlara basarak temel attılar.

22 MİLYONA MALOLACAK

15 Temmuz Meydanı ve otopark projesi için Belediye´nin 22 milyon lira harcayacağı ve 29 Ekim´e yetiştirilmesine çalışılacağı kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü