USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HEDEF 10 BİN YENİ İSTİHDAM -- VİDEO

HEDEF 10 BİN YENİ İSTİHDAM -- VİDEO

HEDEF 10 BİN YENİ İSTİHDAM -- VİDEO
12-03-2019 07:30
Google News

?ZORLUKLARI AŞACAĞIZ?

İşverenler olarak herkesin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden TSO Başkanı Mustafa Eken, ?Hepimiz ekonomik anlamda sıkıntıdayız. Bütün işverenler bir gün sonra yapacağı ödemeyi düşünüyor. Allah´ın izniyle bu teşvik paketleriyle, hükümetimizin de desteğiyle en kısa zamanda bu zorlukları aşacağımıza inanıyorum. Sivas için 10 bin istihdam sözü verdik. Burası Sivas, burada iş var, aş var, gelecek var? dedi.

 

Hayrullah AĞKAŞ

İstihdam Teşvikleri Seminerinde konuşan Vali Salih Ayhan, ekonomik anlamda sıkıntı içerisinde olan işverenler için bu teşvik paketlerinin bir can suyu olacağını ifade ederek, ?Yeni dönemde istihdam odaklı bir mekanizma kuracağız. Para girmediği sürece o ilin zengin olması ve o ilden göçü engellemeniz mümkün değil. 2019 yılında istihdam anlamında Sivas´ın 10 bini geçeceğine inanıyorum? dedi.

Valilik ve TSO öncülüğünde düzenlenen ?İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Semineri´ dün TSO Konferans Salonu´nda yapıldı. Seminerde İşkur ve SGK Uzmanları yeni teşvik paketleriyle ilgili işverenlere bilgi verdi.

Vali Salih Ayhan´ın başkanlık ettiği seminerde TSO Başkanı Mustafa Eken, İşkur İl Müdürü Hikmet Canpolat, SGK İl Müdürü Kadir Boztepe, KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan işverenlerden gelen soruları yanıtladı.

Seminerin değerlendirmesini yapan Vali Salih Ayhan, ?Yeni dönemde istihdam odaklı bir mekanizma kuracağız. Bir saha taraması analizleri yaptık. Neler yapabiliriz diye. Elbette yolumuz olacak, parkımız olacak ve bunlar burada yaşayanların yaşam kalitesini arttırmaya yöneliktir. Fakat bir ile para girmediği sürece o ilin zengin olması mümkün değil ve o ilden göçü engellemeniz mümkün değil. Dolayısıyla bu teşviklerle ve desteklerle beraber bunlar can suyu. Bu teşvikler 2019 yılında sisteme para sübvanse etmektir, devlet dolaylı yöntemlerle para transferi yapar. Bu da bunlardan biri. Evlerde ocaklar yanacak, sobalar tütecek, aş kaynayacak? dedi.

?DEĞİŞİMİ İYİ OKUYUN?

Değişimin iyi okunması gerektiğine dikkat çeken Vali Ayhan, ?Ben ilk geldiğim günden beridir hep şunu söylüyorum; alan hâkimiyetimiz olacak, öngöreceğiz, ön alacağız. Risk yönetimi budur zaten. Değişimi iyi okumamız lazım, zamanı iyi okumamız lazım. Kurumlarımız da bu ara kendilerini yeniliyorlar, yenilemek zorundalar, yenilenmezlerse sistemin dışında kalırlar. O yüzden arkadaşlarımız sahada olacaklar ve bana da gerekli enformasyonu yapacaklar? diye konuştu.

?2. OSB´Yİ ADIM ADIM

TAKİP EDİYORUZ?

Sadece bu teşviklerle baharın gelmeyeceğini vurgulayan Vali Ayhan, ?O yüzden kurumsal yapımızı kurumsal kapasitemizi arttıracağız ve yeni dönemde mutlak suretle düzenli para girdisini sağlayacak mekanizmalar kuracağız. Nasıl? Üretimi arttıracağız, ihracat odaklı bir mekanizma kuracağız. Bu anlamda 2. OSB´yi çok hızlı bir şekilde devreye alacağız. Adım adım takip ettiğimiz işlerin başında 2. OSB geliyor. 22 Mart´ta inşallah Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ilimize gelecek. Bu ziyarette 2. OSB´ye verilecek özel teşvikin alt yapısını konuşacağız. 2 yıl içerisinde sisteme dâhil ettiğimiz takdirde yeni yatırımcılarla burayı cazip hale getireceğiz. Özellikle tarım alanında da önemli çalışmalarımız var. Sözleşmeli besicilik ve sözleşmeli üreticilik şeklinde vatandaşa cazip bir üretim yapıp, yurt dışına nasıl ulaştırabiliriz bunları arayacağız? ifadelerini kullandı.

?ESKİ ALIŞKANLIKLARLA

YENİ BAŞARI HİKÂYESİ ÇIKMAZ?

Ekonomik anlamda zor bir dönemden geçtiğimizi hatırlatan Vali Salih Ayhan, ?Bu durgunluğu aşmak açısından harikulade teşvik paketleri var. Odamız da 10 bin istihdam sözü verdi ama ben 10 bini de geçeceğinizi düşünüyorum. Bu teşviklerin sisteme mutlaka katkısı olacaktır ama mutlak suretle işadamlarımız ve sanayicilerimiz kendisini iyi analiz etmesi lazım. Eski alışkanlıklarla yeni bir başarı hikâyesi çıkarmamız mümkün değil. Yeni pazarlar bulmak zorundayız. Değişen dünyaya uygun üretim yapmamız lazım? diye konuştu.

10 BİN İSTİHDAM SÖZÜ

TSO Başkanı Eken ise ?21 Ocak´ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´ndeki Şura´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan talep edilmişti. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın onayıyla bir protokol imzalandı. Türkiye genelinde istihdamın artırılması için hızlı bir çalışma yapılarak bu teşvik paketleri hazırlandı? dedi.

Bir işçinin işverene maliyetinin 27 bin lira olduğunu ve devletin de bir işçi için 20 bin liraya yakın destek verdiğini kaydeden TSO Başkanı Eken, ?Bir işveren 100 işçi alsa 2 milyon lira gibi bir katkısı var. Gerçekten de tarihi bir teşvik. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili Bakanlıklara ve Odalar ve Borsalar Birliğine çok teşekkür ediyorum. Biz Ankara´daki toplantıda Sivas için 10 bin işçi sözü verdik? ifadelerini kullandı.

İşverenler olarak herkesin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Başkan Eken, ?Hepimiz ekonomik anlamda sıkıntıdayız. Bütün işverenler bir gün sonra yapacağı ödemeyi düşünüyor. Allah´ın izniyle bu teşvik paketleriyle, hükümetimizin de desteğiyle en kısa zamanda bu zorlukları aşacağımıza inanıyorum. TSO olarak 7 bin üyemizle ilimizin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından birisiyiz. El birliğiyle inşallah bu sorunları aşacağız. Burası Sivas, iş var, aş var, gelecek var? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü