USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

HEPİMİZ BEKLİYORUZ

HEPİMİZ BEKLİYORUZ

HEPİMİZ  BEKLİYORUZ
06-04-2019 07:50
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından İstanbul´daki seçim sonuçlarına itirazları ve oyların yeniden sayılmasını değerlendiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ?Bu süreç sonucunda daha fazla bağıran değil, haklı olan kazanacaktır. Bunun tescilini de Yüksek Seçim Kurulu yapacaktır. Bu konuda A partisi değil, B partisi değil milletimizin tercihi ne yöndeyse bunu tescil olmasını beklememiz lazım? dedi.

AK Parti İl Başkanlığı´nı ziyaret eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ziyaret sonrasında İstanbul´daki oyların yeniden sayımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

31 Mart seçimlerinde milletin sandığa giderek, iradesini ortaya koyduğunu ifade eden Bakan Gül, ?AK Parti olarak millet iradesini merkeze aldık ve millet iradesiyle yolculuk yapıyoruz. Milletin iradesinden başka güç tanımıyoruz. Demokrasi de zaten budur? dedi.

Milletin sandığa giderek tercihini ortaya koyduğunu söyleyen Bakan Gül, ?31 Mart seçimleri ülkemiz için, şehirlerimiz için hayırlı olsun. Bu sonuçlarla birlikte kesinleştikten sonra göreve başlayacak olan tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza tüm seçilenlere başarılar diliyoruz. Türkiye çok güçlü bir seçim tecrübesi olan ülkedir. Demokrasisi güçlü bir ülkedir ve büyük bir olgunlukla seçimleri gerçekleştirmiştir. Şu anda her seçimden sonra olduğu gibi seçim sonrasında baki olan itirazlar gerçekleştirilmektedir? diye konuştu.

?İTİRAZLAR

YASAL HAKTIR?

Seçimlere olan itirazların her parti tarafından yapıldığını ifade eden Adalet Bakanı Gül, ?Bu yasal bir haktır. Siyasi partiler itirazlarını İlçe Seçim Kurullarına, İl Seçim Kurullarına ve nihai olarak Yüksek Seçim Kuruluna yapabilmektedir. Türkiye´de bu itiraz yolları açıktır. Bir usulsüzlük veya kim eksik, hatalı işlem olduğunu tespit ederse bunu itiraz yoluyla ileri sürebilmekte ve bunlar değerlendirilerek tespit edilmekte ve sonuca bağlanmaktadır. Tüm ilgililerin ve siyasi partilerin bu sürece saygılı olması gerekmektedir. Türkiye bir seçim mevzuatını anayasaya göre Yüksek Seçim Kurulu yönetiminde gerçekleştirmektedir. Yüksek Seçim Kurulu da nihai kararı verecektir. Herkesin de nihai karar verilinceye kadar itirazlarını yapma hukuki haklarını kullanma elbette yetkisi vardır. Tüm siyasi partiler de bunu yapmaktadır. İtirazlar neticesinde şu parti veya bu parti değil vatandaşın iradesi ne yöndeyse o tecelli etmektedir. Burada bizim de duruşumuz hangi irade vatandaşın ne şekilde tecelli ettiyse onun ortaya çıkmasıdır. Burada bir partinin lehine değil, milletimizin lehine bir usulsüzlük bir haksızlık varsa onun tespit edilmesini hepimiz istemekteyiz. Dolayısıyla süreçte kendi mecrasında her seçimde odluğu gibi kendi takviminde ve normal şekilde işlemektedir? şeklinde konuştu.

?SÜRECE SAYGI

DUYMAK GEREKİR?

Her seçimden sonra olduğu gibi bu seçimden sonra da itirazların yapıldığına dikkat çeken Bakan Gül, ?Olağanüstü ya da ilk defa bir seçimden sonra oluşan mekanizma yoktur. Her seçimde bir itiraz usulü vardır, mekanizması vardır ve seçim kurulu da nihai olarak karara bağlar. Dolayısıyla bu süreç sonucunda da daha fazla bağıran daha fazla farklı yollara tenezzül eden değil, haklı olan elbette kazanacaktır ve bunun tescilini de Yüksek Seçim Kurulu yapacaktır. Yüksek Seçim Kurulu Türkiye´de bu konuda son otoritedir. Hepimiz bu süreci saygılı bir şekilde bekleyip, itirazlarımızı yapıp bu konuda A partisi değil, B partisi değil milletimizin tercihi ne yöndeyse bunu tescil olmasını beklememiz lazım. Süreçte bu yönde işliyor. Demokrasiye saygı bu sürece saygıyı da gerektirmektedir. Herkesin, tüm adaylar, tüm siyasi partiler bu süreci saygılı bir şekilde, demokrasiye saygılı bir şekilde süreci takip etmekte, soğukkanlı bir şekilde sonucu beklemesi gerekmektedir. Kim kazanırsa da elbette herkes tebrik edecektir, demokrasi budur? dedi.

Demokrasinin milletin tercihinin yansıması olduğunu kaydeden Bakan Gül, ?Tüm süreçler sandık kurulundan İlçe, İl ve Yüksek Seçim Kuruluna kadar siyasi partilerin de denetiminde olmaktadır. Son sözü de Yüksek Seçim Kurulu verecektir. Seçimler hayırlı olsun ülkemize. Milletimiz her şeyin en doğrusuna her zaman karar verir ve bu zaman da karar vermiştir. Milletimizle yol yürümeye devam edeceğiz. Ülkemiz için hayırlı olsun? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü