USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HER HAFTA YENİ BİR PROJE

HER HAFTA YENİ BİR PROJE

HER HAFTA YENİ BİR PROJE
26-08-2022 05:00
Google News

Üzeri kapatılarak yaz-kış kullanım, bölge otoparkı ve çok amaçlı kullanım ile modern bir hale dönüştürülen Perşembe pazarının açılışı gerçekleştirildi. Programda konuşan Başkan Hilmi Bilgin açılışlar zinciri oluşturduklarını belirterek, “İtfaiye binası, Perakende Sebze Halini açtık. Bugün Perşembe pazarını açıyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalardan itibaren, Ekim aynının sonuna kadar her hafta hayata geçirdiğimiz bir projenin açılışıyla birlikte sizlerle bir araya geleceğiz” dedi.

Yüksel MENEKŞE

Sivas Belediyesi’nin üstünü kapatarak  modern ve çok amaçlı bir hale getirdiği Perşembe pazarının resmi açılışı gerçekleştirildi. İl Protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Açılış programında konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Perşembe pazarımızın başta pazarcı esnafımız olmak üzere mahallemize, bölgemize, şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sivas Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren şehrin ihtiyaçları doğrultusunda öncelikleri doğru belirleyerek ve sektör temsilcileriyle istişare halinde şehrin ihtiyaçlarını projelendirip hayata geçirerek birer birer açılışını yapmaya başlamış bulunuyoruz. İtfaiye binası ile başlatmış olduğumuz açılış zinciri Perakende Sebze Hali ile devam etti. Bugün de Perşembe pazarının açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalardan itibaren de Ekim aynının sonuna kadar her hafta hayata geçirdiğimiz bir projenin açılışıyla birlikte sizlerle bir araya geleceğiz. Bugün açılışını yapmış olduğumuz Perşembe pazarı Abdulvahabi Gazi Mahallesi sınırları içerisinde olup Orhangazi, Alibaba ve Seyrantepe Mahallesi ağırlıklı olmak üzere bölgeye hizmet veren bir projemizdir. Öncelikle projenin projelendirilme aşamasından yapım aşamasına kadar emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Projeleri oluştururken Pazacılar Oda Başkanımızla, esnafımızla defalarca bir araya geldik. İhtiyaçlar doğrultusunda projeyi en rantabl halde yapmaya gayret gösterdik. Bu noktada biraz önce bir pazarcı esnafımız da gelerek ‘Eksiklikler var’ dedi. Şunun farkındayız: İş yapılan yerde mutlaka eksiklik olur. Çünkü yapılan iş ortaya çıktıktan sonra projenin artısını, eksisini görebiliyorsunuz. Eksiklikler olduğu müddetçe bizim görevimiz de bu eksiklikleri gidermektir. Bu noktada esnafımızın gönlü rahat olsun. Her zaman kendileriyle bir ve beraberiz. Pazarcımız bana ‘Meslektaşım’ dedi. Doğru; babamız pazarcılık yaparak bizleri okuttu, bu günlere getirdi. Biz de öğrencilik hayatımız boyunca gerek pazarlarda  gerekse sebze halinde aynı işi yaptık. Her esnafımızın, her hemşehrimizin daha iyi bir şehirde yaşaması, yaptığı işi zevk alarak ve o işten mutluluk duyarak yapması  noktasında bizim temel görevimiz onların hayatını kolaylaştırmaktır. Temel bakış açımız da budur. Asla ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hizmet etmiyoruz. Ortak akılla, istişare ile ne yapılması gerekiyorsa her şeyi açık açık konuşarak, değerlendirerek, artısını eksisini ortaya koyarak yapmaya gayret ediyoruz. Perakende Sebze Halini yaptık. Aynı sektörle ilgili olduğu için söylüyorum. Projeyi yaptıktan sonra kullanım esnasında ortaya çıkan eksiklikleri de birer birer gideriyoruz. En son orada ısınma ilgili bir sorun vardı. Plan Proje Müdürlüğümüz gerekli çalışmayı yaptı, tamamlıyoruz. Bu kapatılan pazar yerinde de belli sorunlar kullanım içerisinde ortaya çıkabiliyor. Bunları da inşallah en kısa zaman içerisinde tamamlayacağız.

DERE İSLAH EDİLECEK

Pazar alanının arkasında bulunan dereyle ilgili de konuşan Bilgin, şu ifadelere yer verdi: “Yine bu bölgeyi ilgilendiren en önemli sorunlardan birisi pazarın arkasında bulunan dere. Bu derenin ıslahı noktasında da mahallenin haklı bir talebi var. İnşallah orayı da bu dönem içerisinde bitirip mahalleyi o kötü kokudan arındırıp tertemiz hale getireceğiz. Bunu da mahalleliye müjde olarak verebilirim, çünkü geçmişte konuştuk ve sorun olarak duran bir husus. İnşallah o kısmı da çözmüş olacağız. Projemizin ihale bedeli ihale edildiği günde 7 milyon 290 bin liraydı ancak güncel tutarı bugünkü rakamlarla 23 milyon liralık bir proje. Salı, Çarşamba ve Pazartesi pazarlarının da kapatılması konusunu görüşmüştük. Önümüzdeki süreçte inşallah gelişmelere göre onları tekrar değerlendirip revize ederek bu dönem içerisinde hayata geçirip geçirmeyeceğimizi sizlerle görüşerek son durumu da pazarcı esnafımıza ileteceğiz. Projemizin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. 1 gün pazarcı esnafımıza, diğer 6 günde de açık otopark olarak mahallemize hizmet edecek. Yaklaşık 150 araçlık bir açık otopark var” açıklamasında bulundu.

HAYIRLI OLSUN

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise  “Sivas Belediyemiz sadece şehri imar etmekle kalmıyor, gönülleri de ihmal etmiyor. Gönül belediyeciliğinin en güzel hizmetlerini tüm Türkiye’ye ve Sivas’a sunuyor. Sadece pazar yeri ile ilgili değil. Okullarla da camilerle de  ilgileniyorlar. İhtiyaç duyulan her yerde Sivas Belediyemizin çalışanlarının izini görmek mümkün. Bugün de bu yeni haliyle Perşembe pazarımızın mahallemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum; esnafımıza da helalinden bol, bereketli kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

TEBRİK EDİYORUM

Programda son olarak konuşan Vali Vekili Şakir Öner Öztürk de “Bu güzel eserin Sivas’ımıza, mahallemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sayın Vekilim az önce arz ettiler; 3 haftada üst üste 3’üncü açılışımızı yapıyoruz. 2 hafta önce itfaiyemize yakışır çok güzel bir binanın açılışını yaptık, geçen hafta Perakende Sebze Hali’nin açılışını yaptık, bugün de çok güzel bir semt pazarının açılışını yapıyoruz. Nice hizmetlerde buluşmak ümidiyle emeği geçenleri tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından edilen dua ile birlikte kesilen kurdelenin ardından pazar alanının açılışı gerçekleştirildi.

Bilgin ve diğer protokol üyeleri açılışın ardından esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü