USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

HERKES KENDİ YOLUNA

HERKES KENDİ YOLUNA

HERKES KENDİ YOLUNA
24-10-2018 07:59
Google News

Af, And ve erken emeklilikle ilgili görüş ayrılıkları yaşanan ve bir süreden beri karşılıklı söz düellosu sergilenen Ak Parti ile MHP arasındaki ittifaka dün gurup toplantılarındaki açıklamalarla virgül konuldu. MHP Lideri Bahçeli´nin ?Yerelde ittifak yok, adaylarımızla seçime gireceğiz? sözlerine Başkan Erdoğan ?Öyleyse yerel seçimde herkes kendi yoluna? diyerek cevap verdi.

?YERELDE İTTİFAK YOK?

MHP Lideri Devlet Bahçeli dünkü gurup konuşmasında, bir süreden beri gerilen iki parti arasındaki ittifak sürecine yerel seçimler öncesinde adeta virgül koydu. Bahçeli ?Pozisyon hatırlatmalarıyla bu iş devam edemez, samimiyet ve dürüstlük olmazsa bu iş yürümez, kronikleşmiş süreci uzatmanın anlamı kalmamıştır, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Artık yerelde ittifak yok, İstanbul´da da her yerde de kendi adayımızı göstereceğiz? dedi.

?HERKES KENDİ YOLUNA?

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı söz düellosuyla ilgili ?Bakanımızın arkasındayız? dediği gurup konuşmasında, ?Af, And ve Erken emeklilik konusunda görüş ayrılıklarımız var. Yetkili kurullarımızda değerlendirdik, bize göre olmaz. Irkçılığa da karşıyız, Türkçülüğe de karşıyız. Yerelde ittifak yok diyorlarsa, öyleyse yerel seçimde herkes kendi yoluna. Her yerde adaylarımızla meydanlarda olacağız.? dedi.

Haydar ALDIKAÇTI/

                15 Temmuz´da başlayan Ak Parti-MHP ittifakı yerel seçimlerde devre dışı kalacak. Bir süreden beri karşılıklı beyanlarla kopma noktasına geldiği ileri sürülen ittifaka, dün gurup toplantılarında yapılan konuşmalarla virgül konuldu. MHP Lideri Bahçeli´nin ?Yerelde ittifak yok? açıklamasına cevap veren Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, ?Öyleyse herkes kendi yoluna? dedi.

                Referandum ve 24 Haziran seçimlerinde MHP ile Ak Parti arasında gerçekleşen ittifakın devamından yana olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli´yle Af, And ve Erken emeklilik konularında görüş ayrılıkları olduğunu, devletin sadece kendisine karşı işlenen suçları affedebileceğini, diğer suçları affetme yetkisi olmadığını, kamuoyunun da böyle düşündüğünü söyledi. And ile ilgili kararda Danıştay´ın yetkisini aştığını vurgulayan Erdoğan, ?Bizim tek andımız var, o da İstiklal marşımızdır? dedi. Erken emeklilik konusunda da ?Bu ekonomik savaşta olmaz? diyen Erdoğan, Bahçeli´nin ?Yerel seçimlerde kendi adaylarımızı göstereceğiz? söylemine verdiği cevapta da ?Öyleyse yerel seçimde herkes kendi yoluna. Cumhur ittifakında sıkıntımız yok, devamından yanayız? dedi.

                Af, and ve erken emekliliğin gerekli olduğunu dünkü gurup toplantısında bir kez daha dile getiren MHP Lideri Bahçeli ise, ?Pozisyon hatırlatmalarıyla bu iş devam edemez. Samimiyet ve dürüstlük olmazsa bu iş yürümez. Kronikleşmiş süreci devam ettirmenin anlamı kalmamıştır. Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. O nedenle ?yerelde artık ittifak yok, İstanbul´da da, her yerde de kendi adaylarımızı çıkaracağız?dedi.

                Ak Parti ve MHP arasındaki ittifakın yerel seçimlerde yapılmayacağının açıklanması gündemin en önemli maddesi haline gelmiş bulunuyor.

               

               

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü