USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hilmi Bilgin Taktı Adem Uzun Söktü

Sivas’ta ısınma sorunu yaşanan perakende sebze halinde Eski Başkan Hilmi Bilgin döneminde takılan ısıtıcılar, mevcut belediye tarafından söküldü. Hal esnafı ısıtıcıların neden söküldüğünü ve nereye götürüldüğünü merak ederken yetkililerden açıklama bekliyor. Esnaf kış aylarında dondurucu soğuklar nedeniyle tezgahlarını kapatmak zorunda kaldıklarını, Başkan Adem Uzun’dan tek isteklerinin ise ısınma sorununun çözümü olduğunu söyledi.

25-10-2024 11:02
SİVAS
Google News

DEMET KARAKUŞ/YUNUS BUDAKTAŞ

Kış aylarının çetin geçtiği Sivas’ta Perakende Sebze Hali esnafı ısınma sorunu yaşamaya devam ediyor. Eski Belediye Başkanı Hilmi Bilgin döneminde sebze hali modernleştirilerek ısıtma sistemi kurulmuştu. Isıtma sisteminin çalışması için doğal gaz aboneliği alınması gerekiyor. Ancak hal esnafı abonelik için gerekli parayı toplayamadı.

ISITICILAR AKŞAM SAATLERİNDE SÖKÜLDÜ

Eski Başkan Bilgin ısıtma sisteminin açılması için gerekli çalışmaları yapacağının sözünü vermişti. Ancak Hilmi Bilgin seçimleri kaybedince çalışma da yarım kaldı. Adem Uzun’un göreve gelmesinin ardından perakende sebze haline yapılan ısıtma sistemleri geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde söküldü. Sivas Belediyesi tarafından sökülen ısıtıcılar hal esnafını şaşkınlığa uğrattı. Sabah tezgâhlarının başına gelen esnaflar ısıtıcıların söküldüğünü görünce neye uğradıklarını şaşırdı. Sivas Ekspres’e konuşan hal esnafı, belediyenin hiçbir açıklama yapmadan ısıtıcıları söküp götürmesine tepki gösterdi. Esnaf, ısıtıcılar hakkında açıklama beklerken Adem Uzun’dan da tek isteklerinin hava perdesi yapılması olduğunu ifade etti.

“BELEDİYE AKŞAM SÖKÜP GÖTÜRMÜŞ’’

Hal esnaflarından Ferhat Çobanoğlu,  “Halin durumu durum değil. Sağ olsun Hilmi Başkanımız burayı yaptı gereken ilgiyi gösterdi. Çok mücadele etti Allah razı olsun ondan tekrardan teşekkür ediyoruz. Bir ısıtıcı kaldı ısıtıcıyı da tam yapacaktı ama seçimlerde başkan değişince sıra Adem Başkana geldi. Adem Başkana inanıyoruz o bu sorunu çözecek. Mevcutta 9-10 tane ısıtıcımız vardı ama şuanda geldik 3 tanesi kalmış. Akşam sökmüş belediye götürmüş. Niye götürdüler ne yaptılar bir açıklamada yapmadılar onu da bilmiyoruz. Isıtıcılar gitti nereye gittiğinden haberimiz yok’’ dedi.

 BAŞKANDAN TEK İSTEKLERİ VAR

Çobanoğlu, “Hilmi başkan bunu kolaylıkla yapmadı. Isıtıcıları açacakken de seçimleri kaybetti. Adem başkandan bizde rica edecekti bu ısıtıcıları yak diye ama geldik baktık ki götürmüşler. Halin sorunu bitmezde kışın geçen sene bir ay yattık. Bu sene kış ağır geçecek diyorlar 3-4 ay yatarız. Burası çok yüksek en azından şu iki kapıya hava perdesi taksınlar da bu götürdüklerinin yerine bizde çarşı esnafı olarak mutlu olalım. Başkandan başka bir şey istemiyoruz biz. Isıtma sistemimiz vardı açılmadı. Burayı Hilmi Başkan yaptı ama yüksek yaptı. Yüksek yaptığından dolayı eskisinden daha soğuk oluyor. Geçen sene yapıldığı halde tezgâhları 32 gün açamadık. İki tane hava perdesi istiyoruz Adem başkandan başka bir şey istemiyoruz’’ şeklinde konuştu.


Editor : DEMET KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
25.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü