USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

HİZMET-İŞ ZAM İSTİYOR

HİZMET-İŞ ZAM İSTİYOR

HİZMET-İŞ ZAM İSTİYOR
29-01-2019 07:38
Google News

Erhan CEYLAN/

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, geçtiğimiz gün Ankara´da gerçekleştirilen sendikanın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısının detaylarını paylaştı.

Ankara´da teşkilatlanma, taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde yaşadığı sıkıntılar, kadro dışı bırakılan taşeronlar ile emekçilere artan enflasyon oranında zam yapılma talebinin görüşüldüğü toplantının ardından dün sendika binasında basın açıklaması yapan Şimşek, ?Emekçiler enflasyona ezdirilmemeli. Sonuna kadar haklarını savunacağız? dedi.

?ZAM İSTİYORUZ?

Hizmet-İş Sendikası´nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hak arayışını devam ettireceğini vurgulayan Şube Başkanı Şimşek, ?696 sayılı KHK ile kamuda taşeron şirketler bünyesinde çalışmakta olan işçilerin, sürekli kamu işçisi kadrolarına ve işçi statüsüne geçiş işlemleri Nisan 2018 tarihi itibariyle tamamlanmıştı. Kadroya ve işçi statüsüne geçişi yapılan işçilerin ücret ve sosyal hakları, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016 yılındaki enflasyon verilerine göre belirlenmişti. Ancak TUİK tarafından 2018 yılı enflasyonu yüzde 20,30 olarak açıklandı.  Bu nedenle çalışanların satın alma gücü azaldı. Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışmakta iken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT´lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını taleplerimizi yineliyoruz. Bu kapsamdaki çalışanların çok büyük talep ve beklentileri bulunmaktadır. Üyelerimiz bu taleplerini dilekçe göndermek şeklinde demokratik yöntemlerle ortaya koymaktadırlar. Mahalli seçimler sürecinde olduğumuzun altını çizerek, emekçi kardeşlerimizin, bu haklı ve yerinde taleplerine olumlu bir karşılık verilmesinin önemine vurgu yapmak istiyoruz. Bu nedenle, bizde Sendikamız HİZMET-İŞ olarak, işçilerin ücret ve sosyal haklarında artan enflasyon karşısında zam yapılmasını talep ediyoruz? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü