USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HİZMETLERİMİZİN KALBİ YEŞİL ALAN OLACAK (VİDEO)

HİZMETLERİMİZİN KALBİ YEŞİL ALAN OLACAK (VİDEO)

HİZMETLERİMİZİN KALBİ YEŞİL ALAN OLACAK (VİDEO)
09-11-2020 07:00
Google News

 

Uğur YİĞİT

Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı Yolu üzerindeki yürüyüş ve bisiklet yolundaki çalışmalarda sona gelindi. Belediye tarafından gerçekleştirilen projeyle ilimiz dünya standartlarına uygun yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuşmuş olacak. Belediye Başkanı Bilgin devam eden projede incelemelerde bulundu. Başkan Bilgin sabah yürüyüşünü de başkan yardımcılarıyla birlikte yaparken, vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Bilgin ?Necmettin Erbakan Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile Bağdat Caddesi´nden TOKİ´ye ve Üniversitemize kadar uzanan bulvar boyunca yürüyüş ve bisiklet yollarımızı hayata geçireceğiz.? dedi.

ÇALIŞMALAR YÜZDE 85 SEVİYESİNE ULAŞTI

Paşabahçe yolu üzerinde yapılan çalışmada sona yaklaşıldığını ifade eden Başkan Bilgin, ?Bugün bir kez daha şunu gördük ki; hemşerilerimiz bu yolu benimsemiş durumda. Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar burada hemşerilerimiz açık alanda spor yapmanın keyfini çıkartıyorlar. Biz de bugün hemşerilerimizle birlikte hem çalışmaları yerinde görelim hem de eksik ve noksan kalan bir çalışmamız varsa kendilerinden dinleyelim istedik. Tabi ortak kanaat burada yapılan çalışmadan herkes memnun. Bizlere teşekkür ediyorlar. Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren dediğimiz şey ortak akıl ve istişare, ?Şehrimizi hep birlikte yönetelim hep birlikte daha yaşanabilir bir Sivas için çalışalım´ oldu. Bu bütünlüğü de hem kurumlarımızla hem STK´larımızla hem de hemşerilerimizle sağladık ve bu birlikteliğimizi devam ettireceğiz.? dedi.

PROJELERİMİZİN KALBİ YEŞİL ALAN OLACAK

Başkan Bilgin, ?Paşabahçe yolumuzda bisiklet ve yürüyüş yollarımız tamamlanmak üzere bu alanda yeşilliğe çok önem veriyoruz. Çift taraflı yol kenarlarımıza çınar ağaçlarımızı diktik. Süs elmalarımızın ekimini gerçekleştirdik. Yaklaşık 10-15 günlük çalışmanın ardından bu alanımızı dört dörtlük bir şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Dinlenme alanlarımız, spor alanlarımız olacak. Şimdiden hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de burada yaptığımız çalışmalarımızın aynısını Necmettin Erbakan Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile Bağdat Caddesi´nden TOKİ´ye ve Üniversitemize kadar uzanan bulvar boyunca yürüyüş ve bisiklet yollarımızı hayata geçireceğiz. Böylece şehrimizi spor yapan bir şehir haline dönüştürerek bisikletlerin yoğun olarak kullanabileceği alanlarımızı çoğaltacağız. Tabi yeşil alana da çok önem veriyoruz. Bu anlamda tüm hizmetlerimizin kalbi yeşil alan olacak şekilde projelendiriyoruz. Şehrimize nitelikli ağaçlar dikerek kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı artırmayı hedefliyoruz.? ifadelerine yer verdi.

Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı Yolu´nda devam eden yeni bisiklet ve koşu yolundaki 2´nci etap çalışmalarında 3 kilometre uzunluğundaki güzergâha bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme ve fitness alanları yapılıyor. Vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebilmeleri ve gölgelik oluşturabilmek için de bölgeye 1000 adet çınar ağacı ve 500 adet süs elmasının dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca güzergâh boyunca akıllı aydınlatma sistemleri kuruluyor.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü