USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hükümet alarma geçti ten temasıyla yayılıyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde M çiçeği salgını yayılırken hükümet, salgının komşu ülkelere yayılma riskine dikkat çekti. Bu yılın başından bu yana ölü sayısı 450'yi aşarken, vaka sayısı 10 bini geçti.

Hükümet alarma geçti ten temasıyla yayılıyor
24-07-2024 13:46
SİVAS
Google News

HABER MERKEZİ

Kongo Hükümet Sözcüsü Patrick Muyaya, yılbaşından bu yana M çiçeği salgını nedeniyle 450 kişinin hayatını kaybettiğini ve 11.166 vakanın tespit edildiğini açıkladı. Muyaya, her geçen gün M çiçeği vakalarının katlanarak arttığını ve salgının komşu ülkelere yayılma riskinin olduğunu vurguladı.

26 EYALETİNİN 23'ÜNDE VAKA GÖRÜLDÜ

KDC'nin 26 eyaletinin 23'ünde M çiçeği vakası görüldü. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 5 Temmuz'da yaptığı açıklamada, M çiçeği virüsünün yeni varyantının KDC'nin doğu sınırında hızla yayıldığını ve "şimdiye kadarki en tehlikeli varyant" olduğunu bildirmişti.

TEN TEMASIYLA GEÇİYOR

DSÖ, M çiçeği salgınının başlangıçta cinsel yolla bulaşmayla tetiklendiğini, yeni varyantın ise yakın ten temasıyla da geçebileceğine dair kanıtlar bulunduğunu belirtti. Bu durum, virüsün yayılma hızını ve potansiyel etkisini artırabilir.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT ÖLÜME NEDEN OLUYOR

DSÖ verilerine göre, yılbaşından bu yana dünya genelinde 3.100'den fazla M çiçeği vakası görüldü. M çiçeği virüsü, yüzde 5'lik ölüm oranıyla yüksek ateş, kaşıntılı kabarcıklar, titreme, baş ağrısı, kas ağrıları, halsizlik ve ölüme neden olabiliyor.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
06.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü