Hatice Koyuncu YİĞİT
15 Mayıs tarihinde temeli atılan ve kısa sürede yapımı tamamlanan, Sivas İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme desteği ile hayata geçirilen 88 Başlık Süt Sığırcılığı Eğitim Çiftliği´nin açılışı gerçekleştirildi. 42 düve, 56 buzağı ve 88 süt veren sağmal hayvan olmak üzere toplam 186 baş hayvanın yer alacağı tesiste, yıllık 729 bin 770 litre süt üretimi ile 5 bin 915 kilo karkas et üretimi yapılacak.
Programın açılış konuşmasını yapan Sivas Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Kadir Çonger, 15 Mayıs´ta temeli atılan tesisin 4 ay gibi kısa bir sürede açılışını yapmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, Sivas Valisi Salih Ayhan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, son yıllarda ilimizde tarım alanında TKDK aracılığıyla yatırımlar yapıldığını belirterek, "Bugün Türkiye´nin ihtiyacı olan tek bir şey var oda üretmek. Hepimiz hangi alanda olursa olsun üretimi destekleyen üretime artıran doğal olarak da istihdama destek veren her alana tüm kurum ve kuruluşlar olarak destek olacağız. Bu sanayide, tarımda ve diğer alanlarda üretim odaklı bir yönetim anlayışını şehir olarak da ülke olarak da ortaya koymak zorundayız. 15 Mayıs´ta buranın temelini atmıştık. 4 ay gibi kısa bir sürede açılışını yapmak temelini attığımız tesisin bugün hizmete girdiğini görmek ayrı bir mutluluk, ayrı bir heyecan bizler için. Tabi bu heyecanını kaybetmeyen bu hizmetin Sivas´a kazandırılmasında emeği geçen birlik başkanımıza ve tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Burayı amacına uygun bir tesis olarak Sivas´ın tarım ve hayvancılığına ciddi destek olacak bir tesis olarak görüyoruz." diye konuştu.
ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ LAZIM
Vali Salih Ayhan ise, bir idarecinin temelini attığı bir yerin açılışını yapmaktan dolayı hissettiği duygulardan söz ederek, "Birlik başkanımızı tebrik ediyorum. Emanet işin ehlinde olduğu zaman güzel işler çıkıyor. Biz de destek olmaya çalıştık. Tarımda ehemmiyetli bir yapının önemini burada görüyoruz. Tarımda örgütlü bir yapı ve ölçek ekonomisi çok önemli. Bu iki kavramı sahaya iyi yansıtırsak çok da güzel neticeler alabiliriz. Bizim görevimiz de destek olmak. Salgın döneminde gördük ki çok daha fazla çalışmamız lazım. Böyle çiftliklerle herkese örnek olacağız." ifadelerini kullandı.
Ortak Akıl Çalıştayı´nda tarımla ilgili çok güzel fikirlerin ortaya çıktığını kaydeden Vali Ayhan, "İstişare, birliktelik ve eylem anlayışıyla, bu sahayı ilmek ilmek dokumak istiyoruz. Çok güçlü bir alt yapımız ve hayvancılık potansiyelimiz var. Biz de küçük dokunuşlarla daha çok ivme kazandırabiliriz. Bu anlayışla Sivas, tarım ve hayvancılıkta bir üs olacak." dedi.
Sivas´ın 1 milyon dekar ekilebilir tarım arazisine sahip olduğunu kaydeden Vali Ayhan, "Teşkilat yapımız çok güçlü. Güzel de birlikteliğimiz var. Sivas, tarımda cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Patates üretiminde Türkiye´de ilk 10´da, tohumlukta 1´inciyiz, şeker pancarında ilk 10´dayız. Buğdayda yine aynı şekilde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sivas, üreten bir şehir zaten bunu da daha da arttıracak." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, Sivas´ta tarım ve hayvancılığa katkı sağlayan kurumlara teşekkür plaketi takdim etti. Plaket takdiminin ardından yapılan duayla birlikte Sivas Süt Ve Damızlık Düve Üretimi Uygulama Eğitim Çiftliği´nin açılışı gerçekleştirildi.
Editor : Haberpanelim