USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İKİ PROTOKOL BİRDEN

İKİ PROTOKOL BİRDEN

İKİ PROTOKOL BİRDEN
23-03-2019 07:59
Google News

Üniversitenin kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile TSO Başkanı Mustafa Eken tarafından imzalanan protokollerin ardından hem Kongre Merkezi´nin nasıl değerlendirileceği netlik kazanacak. Hem de sanayi işbirliğinde şehrin gelişmesi açısından önemli kazanç elde edilecek.

Erhan CEYLAN/

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un Sivas ziyaretinde Fuar ve Kongre Merkezi´nin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´ne tahsis edilmesini istemesinin ardından devir protokolü imzalanarak ilk adım atıldı.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken arasında dün TSO´da imzalanan devir protokolünün yanı sıra üniversite-sanayi işbirliği protokolü de imzalandı.

?SEFERBER OLACAĞIZ?

Devir protokol töreninde konuşan TSO Başkanı Eken, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi için seferber olacak, gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Fuar ve Kongre Merkezi´nin üniversiteye devir süreciyle ilgili değerlendirmede de bulunan Eken, ?Bu alanın ilimize kazandırılması amacıyla Odamız tarafından bugüne kadar yaklaşık 6 milyon lira harcanmıştır. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz, Fuar ve Kongre Merkezi olarak kullanılan binalar ve alanın 2. Üniversite Rektörlüğü´ne tahsis edilmesi için Odamıza talepte bulunmuştur. Bu talep üzerine Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz ile yaptığımız değerlendirmede, eğitime her zaman destek veren bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak,  2. Üniversitemizin Sivas´a kazandırılması için Fuar alanı yerinin devredilmesine karar verdik. Yıllardır çeşitli nedenlerle yapılamayan TOBB ETÜ fakülteleri yerine Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin Odamızın katkılarıyla yapılacak olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sivas, Odamızın destekleriyle 2. Üniversiteye kısa zamanda kavuşacaktır. Bugün yapacağımız protokol devri de bu hayırlı işin ilk adımı olacaktır. Üniversite hayata geçtiğinde bilim ve sanayinin gelişmesine önemli hizmetler sunacak, ilimiz ve ülkemizin dünyada söz sahibi olmasını sağlayacaktır.

SANAYİ-ÜNİVERSİTE

İŞBİRLİĞİ SİVAS´A KAZANDIRACAK

Sayın Rektörümüz ile Üniversite sanayi işbirliğinin güçlendirmek amacıyla bir protokol daha imzalayacağız. 2. Üniversitemizde yetişecek kaliteli öğrenciler ile özellikle sanayicilerimizin ARGE, inavosyon ve projelerinde öne çıkmalarını sağlayacak, ortak bilimsel, kültürel ve uluslararası düzeyde organizasyonlar yapılmasını sağlayacağız. Bu işbirliği ile işverenlerimiz ve akademisyenlerimiz buluşacak, ilimize ve ülkemize önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca, Fuar Kongre alanının içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Teknoloji Lisesi yapımı için başlatılan inşaatın da kabası tamamlanmıştır. TOBB tarafından yapımı devam eden liseyi de Rektörümüzün isteği üzerine TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu´ndan talep ettik. Kendisi de TOBB´un adı altında bir fakülte yapılması karşılığında 10 milyon liraya mal olan bu okulu Sivas´a hediye etmiştir. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu okulun devri içinde önümüzdeki günlerde Ankara´da Genel Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile protokol imzalayacağız.

?BU YOLDA EL ELE YÜRÜMEK İSTİYORUZ?

TSO ile TOBB´a ikinci üniversiteye sundukları destekten dolayı teşekkür eden ve çıktıkları bu yolda el ele yürümek istediklerini söyleyen Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

?Hazırladığımız bu protokol üniversite-sanayi işbirliğinin oluşması açısından çok güzel maddeler içermekte. Üniversitemizdeki öğrencilerimizin stajlarını ve mevcut sanayideki altyapı imkanlarından da faydalanmalarını içeriyor. Yeni üniversite de kurulduğunda laboratuvar imkanı olmadığında ya da pratik bir uygulama gerçekleştirilmek istediğinde TSO üyelerinden atölyeleri ya da fabrikalarında bu pratik işi gerçekleştirmek için de faydalanabilecek.

Diğer protokolümüzün maddeleri ise üniversitemizin TSO üyelerinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim vermek. Böylece üniversite akademik anlamda sanayinin ihtiyaç duymuş olduğu hizmeti de vermiş olacak. Temel hedeflerinden biri de adeta ARGE merkezi gibi çalışan bir üniversite olmaktı. Bu ARGE çalışmalarının şehrimizdeki sanayiye aktarılmasını bu protokol sağlamış olacak. Kısaca özetleyecek olursa tam bir üniversite-sanayi işbirliğini oluşturabilecek bir protokol imzalıyoruz. Sivas´a ülkemize hayırlı olsun. Buradaki maddeler inşallah en kısa sürede hizmete geçer. Bu yolda el ele yürümek istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8.7.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü