USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İLK BUZAĞILAR DÜNYAYA GELDİ

İLK BUZAĞILAR DÜNYAYA GELDİ

İLK BUZAĞILAR DÜNYAYA GELDİ
21-02-2022 07:00
Google News

Yüksel MENEKŞE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Etçi ve Kombine Irkların Suni Tohumlama Uygulamalarıyla Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP)  meyvesini vermeye başladı. “Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi’’ kapsamında İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 2021 yılı içerisinde yapılmaya başlanan suni tohumlamalardan buzağılar doğmaya başladı.

Büyükbaş hayvancılıkta ırk çeşitliliğini artırmak ve yüksek verimli buzağı elde etmek amacıyla Bakanlık tarafından başlatılan Etçi ve Kombine Irkların Suni Tohumlama Uygulamalarıyla Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) Sivas ‘ta da 2021 yılı Mayıs ayından itibaren uygulanmaya başlanmıştı. Yürütülen proje kapsamında Suşehri ve Zara ilçelerimizde suni tohumlama yöntemiyle doğan ilk buzağılar kayıtlara geçti.

Etçi ve Kombine Irkların Suni Tohumlama Uygulamalarıyla Yaygınlaştırılması Projesi’nden yararlanan yetiştiriciler; İlk buzağılarının doğduğunu ve suni tohumlarının işletmeleri için büyük bir avantaj olduğunu, Suni tohumlama çalışmaları neticesinde ortaya çıkacak olan yüksek verimli ve iyi özelliklere sahip sığırlar sayesinde daha çok kazanacaklarını ifade ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü