USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İNSAN HAKLARI KUTSALDIR

İNSAN HAKLARI KUTSALDIR

İNSAN HAKLARI KUTSALDIR
13-12-2021 07:00
Google News

Hatice KOYUNCU YİĞİT

Sivas Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Elçibey İmam Hatip Ortaokulu ve Uluslararası Şehit Münir Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, Müdür Vekili Dursun Yıldırım ve il protokolü katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Müdür Vekili Dursun Yıldırım ve Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Vali Salih Ayhan ise insan haklarının kutsallığına dikkat çekti. Ayhan, “10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından insanların yaşama ve koruma talebini taşıma amacı doğrultusunda onlara çeşitli hak ve özgürlükler tanıyan insan hakları evrensel beyannamesi kabul edilmiştir. Şimdi bu cümleye baktığımız zaman böyle bir lütuf, bir ikram da bulunulmuş gibi bir kavram var. Bizim inancımızın, İslamiyet'in özü olan insanların namusunu, izzetini, şerefini, yaşama hakkını, mülkiyet hakkını korumak konusundaki kavramlara bakarsan aslında çok aciz kalıyor. Devletimiz ve milletimiz insanı merkeze alan bir yönetim anlayışını tercih etmiştir. Şimdi bu evrensel beyannameye baktığımızda şu modern dünyada, küresel dünyada bebeklerin halini görünce de çokta inandırıcı olmadığını görüyoruz. Peki, neden onların insan hakları gününü biz böyle toplandık kutluyoruz? Bu hakikatleri ve gerçekleri, yaptıklarının tezat olduğunu yüzlerine vurmak içindir. Bu bilinçte olduklarını düşünmekteyim.” dedi.

Konuşmaların ardından Mesnevi'den alınan "Üzüm Kıssası" anlatıldı. Daha sonra Uluslararası Şehit Münir Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören yabancı öğrenciler tarafından Hucurât Sûresi 13. ayetinin meali okundu. Veda Hutbesi'nden kesitlerin de paylaşıldığı programda, "Kadın Hakları, Eşitlik Hakkı, Yaşama Hakkı, Adil Yargılanma, Suç ve Çezalarda Şahsilik İlkesi, Mülkiyet Hakkı ve İffet/Namus Dokunulmazlığı" konu başlıklarında değerlendirmelerde bulunuldu.

Program 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü