USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İSTANBUL´DA SİVAS RÜZGÂRI

İSTANBUL´DA SİVAS RÜZGÂRI

İSTANBUL´DA SİVAS RÜZGÂRI
01-10-2019 01:05
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Bu yıl 10.su düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri, 26-29 Eylül tarihlerinde İstanbul Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirildi. İstanbul Sivas Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlik 4 gün boyunca devam etti. Sazıyla sözüyle, yöresel lezzetleri ve el sanatları ürünleriyle adeta Sivas´ın İstanbul´a taşındığı etkinliğe Sivaslılar yoğun ilgi gösterdi.

Sivaslılar buluşmasına Sivas Belediyesi´nin standı ayrı bir renk kattı. Şehrimize özgü lezzetlerden katmer, çörek, peskutan çorbası ve un helvası misafirlerimizden tam not alırken fasıl heyetimizin söylediği birbirinden güzel Sivas türküleri ise memleket havası estirdi.

Sivaslı bürokrat, siyasetçi ve hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Sivaslılar buluşması Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop´u da ağırladı.

Düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas´ın derin tarihi geçmişine değinerek, ?Dünyanın dört bir tarafına yayılan hemşerilerimiz ile birlikte, ortak akıl ve istişareyi ön planda tutarak ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah birlik ve beraberlik ruhuyla aldığımız bu hizmet bayrağını daha ileriye taşıyacağız? dedi. Başkan Bilgin, katılımlarından dolayı TBMM Başkanı Şentop´a da teşekkür etti.

TBMM Başkanı Şentop ise İstanbul´da 800 bin Sivaslı´nın yaşadığına işaret ederek; ?Bu hafta bütün İstanbul Sivaslıdır. El ele, gönül gönüle vererek kenetlenen İstanbullular olarak bu hafta Sivaslı kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Onların sevinçlerine, mutluluklarına ortak olmak, kurdukları pazardan alışveriş yapmak için hepimiz Yenikapı´ya geliyoruz.? diye konuştu.

Programa Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´in yanı sıra; TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı İsmet Yılmaz, Milletvekilleri Mehmet Habip Soluk, Semiha Ekinci, Ahmet Özyürek, Ulaş Karasu, Osman Poyraz, İlhan Kesici ile önceki dönem milletvekilleri Selami Uzun, Ali Turan ve Osman Kılıç da katıldı.

Programın ardından etkinlikte yer alan stantları tek tek ziyaret eden TBMM Başkanı Şentop´a Belediye Başkanı Bilgin şehrimize özgü geleneksel el sanatları ürünlerinden takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü